Mercedes Vision AMG, un concept care anunță un viitor rival electric pentru Porsche Taycan

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat, oficial, noul concept Vision AMG, care anunță o supermașină electrică de serie. Noul concept este bazat pe o platformă nouă, dedicată modelelor electrice de performanță, iar un asemenea model de serie va debuta în 2025.

Constructorul german a dezvăluit noul concept Vision AMG. Acesta anunță un viitor model de serie electric, care să concureze cu alte modele precum Porsche Taycan sau Audi e-Tron GT. Mercedes-Benz spune că o asemenea supermașină electrică de serie va fi lansată și produsă din 2025.

Conceptul Mercedes Vision AMG este bazat pe noua platformă AMG.EA, o arhitectură creată special pentru viitoarele modele electrice ale diviziei de performanță AMG. Designul caroseriei lui Vision AMG are un caracter aerodinamic puternic și, după cum este ilustrat în imagini, conceptul este, în esență, o supermașină cu 4 uși. Toate suprafețele caroseriei sunt uniforme, pentru ca mașina să beneficieze de o eficiență aerodinamică înaltă.

Semnătura luminoasă LED este inspirată după sigla Mercedes-Benz, iar farurile sunt unite cu o bandă iluminată. Alături de grila iluminată, partea din față a conceptului Vision AMG are un aspect asemănător unui rechin, lucru care scoate în evidență noul limbaj de design Sensual Purity.

Fiind doar un concept, geamurile laterale și luneta sunt acoperite, iar în locul unor oglinzi exterioare sunt montate elemente statice în formă aerodinamică.

Designul fluid continuă și în partea din spate, acolo unde avem un spoiler activ, retractabil. Direct sub acesta avem o bandă iluminată pentru stopuri, iar mai jos avem și perechi de câte trei stopuri pentru fiecare parte. Posteriorul lui Vision AMG este completat de către un difuzor.

Vopseaua lui Vision AMG este inspirată după monopostul de Formula 1 din sezonul 2022, iar jantele de 22 de inch au fost desenate exclusiv în scopuri aerodinamice și sunt asemănătoare cu cele văzute la conceptul AMG Project ONE.

Mercedes-Benz nu a oferit foarte multe detalii despre propulsorul electric, însă, conceptul este propulsat cu ajutorul unui motor cu flux axial, dezvoltat de subsidiara YASA. Arhitectura compactă, alături de utilizarea unor materiale mai ușoare pentru acest motor îi oferă conceptului performanțe mult mai înalte față de un motor electric convențional.

Odată cu această prezentare, Mercedes-Benz a anunțat că versiunea de serie bazată pe acest concept va fi lansată în 2025. Tot de atunci, divizia de performanță AMG va lansa mai multe modele electrice noi bazate pe arhitectura AMG.EA.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru