Michelin: Piaţa de anvelope pentru turisme a scăzut în primele două luni

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Michelin spun că piaţa de anvelope din România a avut o uşoară scădere în primele două luni ale anului, dar diferenţa este mai mică de două procente faţă de rezultatele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Esential 2 la sută este scăderea pieţei de anvelope pentru turisme din România în primele două luni ale anului, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut.
În cadrul primei ediţii a evenimentului Michelin Mobility Forum, am discutat cu reprezentanţii Michelin România despre piaţa anvelopelor din România. Alina Ghica, Director de Marketing Michelin România şi Balcani, ne-a informat că piaţa de anvelope din România a fost într-o scădere uşoară faţă de anul trecut, fiind luate în considerare doar primele două luni ale anului. Vestea bună pentru comercianţii de anvelope este că scăderea pieţei despre care ne-au vorbit cei de la Michelin este mai mică de două procente faţă de rezultatele din aceeaşi perioadă a lui 2012.

Reprezentanţii Michelin ne-au explicat că această scădere a pieţei este normală, aceasta revenind la valorile normale, după o creştere record înregistrată în 2011, când anvelopele de iarnă au devenit obligatorii pe drumurile publice în sezonul rece. La vremea respectivă, piaţa de anvelope destinată turismelor a crescut cu 80%.

Acum, în raport cu primele două luni ale anului trecut, vânzările de anvelope de iarnă au cunoscut o uşoară revigorare, în timp ce vânzările de anvelope de vară au înregistrat o scădere subtilă.

Urmareste Automarket
În 2012, cei de la Michelin estimau că piaţa de anvelope din România va atinge 400.000 unităţi pentru pneurile de 15 inch, 150.000 unităţi pentru pneurile de 16 inch şi mai puţin de 50.000 de unităţi pentru pneurile de 17 inch. Producătorul francez anunţă şi primele prognoze pentru 2017, fiind aşteptate 450.000 de unităţi pe segmentul anvelopelor de 15 inch, o piaţă mai mică de 200.000 de unităţi pentru pneurile de 16 inch şi o piaţă de aproximativ 50.000 de unităţi pentru pneurile de 17 inch.

Evenimentul de astăzi a marcat lansarea în România a noii game de anvelope Michelin X Line Energy, destinate camioanelor, a capetelor tractor şi a remorcilor.

Noua gamă de anvelope X Line de la Michelin vine cu o serie de îmbunătăţiri, care permit o reducere a costurilor şi a emisiilor, alături de performanţe îmbunătăţite, totul în contextul unui preţ identic cu cel al gamei pe care îl înlocuieşte.

Comentarii (2)

  • Eu cred ca vor mai urma scaderi. Romanii si-au facut "plinul" si cu anvelope de iarna si vor trage inclusiv de acestea sa tina cat mai mult pe masina. Eu aveam pe masina unele aproape noi de vara, am luat noi de iarna, mi-am facut un calcul ca ma tin ambele seturi undeva in jurul a 6-7 ani de zile.
    3 1
  • gabi_o
    Dar pa faptul caci cauciucul in timp "imbatraneste"? 6-7 ani pentru o anvelopa e cam mult.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru