Ministrul Economiei din Germania: “Europa trebuie să producă cel puțin 30% din totalul global de baterii pentru mașini electrice până în 2030”

de Paul Cosma, Foto: BMW
Joi, 29.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Europa trebuie să producă măcar o treime din totalul global de baterii pentru mașini electrice până în 2030, astfel încât să rămână competitivă, potrivit declarațiilor făcute de ministrul german al Economiei. Analiștii estimează că Europa ar avea nevoie de capacități care să însumeze 500 GWh, adică de 10 ori mai mult decât volumul actual.

Cei mai mulți producători auto se bazează în prezent pe companii asiatice precum LG Chem, Samsung sau CATL atunci când vine vorba de echiparea cu baterii pentru mașinile lor electrice.

Pentru a ține pasul cu Asia la acest capitol, Europa trebuie să producă măcar 30% din totalul global de baterii pentru aceste vehicule cu emisii zero, este de părere Peter Altmaier, ministrul Economiei din Germania.

Dacă acest lucru se va întâmpla, spune ministrul german, în Europa vor fi create cel puțin 20.000 de locuri de muncă până în 2030.

Analiștii estimează că Europa ar avea nevoie de capacități care să însumeze 500 GWh, adică de 10 ori mai mult decât volumul actual, pentru ca planul Germaniei să devină realitate.

Construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru mașini electrice din Europa a început anul trecut în Suedia, printre investitori fiind Volkswagen și BMW. Fabrica a primit deja comenzi pentru baterii în valoare de peste 13 miliarde de dolari până în 2030.

Cu o capacitate inițială de 16 GWh, producția fabricii va fi extinsă ulterior la 32 GWh.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Ok,dar care ministru zice asta? Olaf Scholz de la Spd,adica Psd-ul nemtesc? De la trebuie la poate e o cale socialist de lunga...
    8 6
  • Ps. Io stiam ca Peter Altmaier e fostul ministru al economiei nu actual.Poate gresesc,oricum nu imi pasa nici de politica Germaniei de acum.
    6 4
  • Danuț Alin Niță
    Fabrică Renault la Mioveni....????!!!!
    2 1
  • nu-ti pasa de politica Germaniei da ii stii pe nume pe ministrii germani si de unse sunt si de cand pana cand sunt ei in functie!
    Ce sa intelegem?
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru