Ministrul German al Transporturilor: ”Nu există dovezi care să acuze alți constructori auto de fraudarea testelor”

de Bogdan Mirică
Vineri, 02.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Odată cu izbucnirea scandalului Volkswagen, asupra celorlalți producători au început să plutească suspiciuni de fraudare a tstelor de emisii. Ministrul German al Transporturilor a declarat că nu există dovezi pentru a face astfel de incriminări.

Criza Volkswagen: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

Dieselgate nu a afectat doar reputația celui de-al doilea cel mai mare constructor auto din lume. Dieselgate a zdruncinat reputația și altor constructori germani cu pretenții, acuzați și ei de fraudarea testelor de consum.

Rând pe rând, BMW și Mercedes au fost târâți într-un scandal mediatic, bazat pe o serie de teste apărute în presa de specialitate. Cei doi producători premium au dezmințit și, odată cu ei, și ceilalți constructori europeni acuzați de fraudarea testelor: Peugeot și Citroen.

Urmareste Automarket
Dacă în comunicatele de presă, publicul a încetat să mai creadă, declarația ministrului german al transportului ar trebui să ofere o oarecare garanție.
Într-o conferință de presă, acesta a declarat că nu există dovezi incriminatoare pentru ceilalți constructori auto eruopeni. Singurul vizat rămâne Grupul Volkswagen și brandurile de sub umbrela sa care au folosit motorul diesel cu sistem de păcălire a emisiilor.

”În acest moment nu avem nici o dovadă că alți producători de automobile ar fi implicați în acest scandal”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului german.

via autonews (înreg.)

Comentarii (7)

  • Era cazul ca cineva sa faca lumina si sa prezinte lucrurile asa cum sunt. Nu toti sunt mincinosi si nu cred ca mai sunt altii care au trebuit sa triseze din cauza emisiilor. Cel putin nu cei care folosesc AdBlue.
    Asta in ciuda tuturor limbilor ascutite si meserie zero.
    13 3
  • Volkswagen AG e in mod cert oaia neagra a industriei auto. Rusine !
    22 3
  • Brembo
    VW-urile, niste "profesioniste" ce se dau virgine.
    8 6
  • Da, dl.ministru....unii producători au mers ani de zile fără profit, au făcut restructurări masive, au făcut concedieri, etc. fiindcă nu puteau să țină pasul cu ,,înalta tehnologie,, germană.
    Cât fair-play.
    18 8
  • Si VW s-a calmat, 2.0tdi de 150cp e normal, insa cel de 190cp are ADBLUE. Banuiesc ca si modelul de 184cp era "softat"
    6 2
  • nu exista dovezi....asta nu inseamna ca nu mai exista trisori..hahahaha
    4 13
  • vw a picat testul,iar altii nu..sa inventeze cineva ceva de dragul fanilor vw ;isi cam rod unghiile
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru