Moştenitorii familiei Peugeot, eliminaţi din consiliul de conducere al mărcii auto, s-au întors la divizia de maşini de măcinat

de Sebastian Toma
Luni, 15.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moştenitorii familiei Peugeot, reprezentaţi de Etablissements Peugeot Freres, au preluat controlul companiei PSP Peugeot SAS, fondată în 1840 de strămoşii lor. Ultimul membru moştenitor al familiei Peugeot a părăsit divizia auto în martie a.c. şi se va concentra pe compania specializată în râşnite de sare şi de piper.

Esential 118 ani au petrecut moştenitorii lui Armand Peugeot la conducerea diviziei auto care îi poartă acestuia numele.
La doar şase luni după ce ultimul moştenitor al familiei Peugeot a părăsit postul de şef al consiliului de conducere al concernului PSA Peugeot-Citroen, compania controlată de moştenitorii lui Armand Peugeot a revenit la una dintre afacerile lansate de industriaşul francez în secolul XIX. Vorbim despre achiziţia PSP Peugeot SAS, o companie specializată în producţia de râşniţe profesionale, fondată chiar de omul care a înfiinţat marca auto Peugeot şi compania care produce şi bicicletele cu acelaşi nume. Acum, Establissements Peugeot Freres, compania care deţine, împreună cu alte afaceri ale familiei, 14% din PSA Peugeot-Citroen, a preluat firmei care produce râşniţele Peugeot, apreciate de bucătari amatori şi profesionişti din întreaga lume.

Schimbări importante în fruntea PSA Peugeot-Citroen: după 118 ani de "domnie", familia Peugeot pierde şefia Consiliul de Administraţie în favoarea fostului director Airbus

Familia Peugeot s-a reîntors la afacerea cu râşniţe după ce Robert Peugeot, şeful Estabilissements Freres Peugeot, renunţase la o bună parte din participaţia în compania respectivă în anul 2000.

Odată ce moştenitorii lui Armand Peugeot au renunţat la controlul decizional pe care îl aveau în PSA Peugeot Citroen, aceştia s-au putut orienta către investiţii în alte direcţii, cum este şi compania Peugeot specializată în producţia de râşniţe, total diferită ca entitate în prezent de marca auto cu acelaşi nume, cu toate că ambele au orginile legate de Armand Peugeot.

Râşniţele Peugeot se adresează clienţilor premium şi sunt produse încă din 1840.

Philippe Rapacz, fostul CEO al PSP Peugeot SAS, compania care produce râşniţele Peugeot, se declară încântat de preluarea acesteia de moştenitorii lui Armand Peugeot şi afirmă că este cel mai bun lucru pentru angajaţii săi. Compania a declarat insolvenţa în 2012, dar a reuşit să-şi revină ulterior şi trece printr-o restructurare serioasă, urmând să producă doar râşniţe, nu şi alte utilaje, pentru a-şi asigura supravieţuirea din punct de vedere financiar în viitor. Vânzările de râşniţe Peugeot sunt în creştere, spun reprezentanţii companiei, care vor investi 1.5 milioane de euro în această afacere în vederea vânzării a 2.5 milioane de unităţi în următorii cinci ani.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (8)

  • suspicios
    e cumva o gluma de 15 septembrie si noi nu stim?
    6 5
  • Tembelus Rex
    Sa te tii acum bascalii pe seama marcii la stirea asta......desi din punctul meu de vedere este o marca respectabila si as cumpara un produs NOU de la ei, la orice ora cu ochii inchisi.... dar din pacate nu sunt banuti........
    12 2
  • Daca era stire din revista Kamikaze sau scris de Times New Roman sigur radeam.
    8 0
  • Se pare ca nu doar BMW a fost implicat in 'specialitati culinare':)))))))
    7 0
  • dovada ca totul trece prin burta
    0 1
  • razvanis
    Nu vreau sa fiu rautacios, dar se pare ca sunt specialisti in productie de "rasnite" :))))
    2 0
  • Bogdan
    Era si cazul-masinile n au fost niciodata punctul lor forte:))
    0 0
  • @razvanis
    chiar rasnite :D
    "nemtii e cei mai tari"
    daaaah
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru