Feedback

Negocieri eșuate între sindicate și constructori: muncitorii de la BMW, Mercedes, Volkswagen și Opel amenință cu întreruperea producției pentru 24 ore

Publicat Luni, 29.01.2018
de Petre Barac
Comenteaza 2
Negocieri eșuate între sindicate și constructori: muncitorii de la BMW, Mercedes, Volkswagen și Opel amenință cu întreruperea producției pentru 24 ore - Poza 1
Cel mai mare sindicat din Germania amenință cu grevă și întreruperea producției pentru 24 de ore la fabricile BMW, Mercedes, Volkswagen și Opel, după eșuarea negocierilor privind creșterea salariilor muncitorilor și introducerea unui program mai flexibil de muncă.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ultimele săptămâni, câteva sute de mii de muncitori din industria auto germană au intrat în grevă, fiind nemulțumiți de banii primiți și de programul de lucru.

Negocierile dintre IG Metall, sindicatul care reprezintă interesele a aproape 4 milioane de salariați, și constructorii germani nu au ajuns la un numitor comun, iar muncitorii amenință acum cu oprirea producției pentru 24 de ore, după protestele de o oră de până acum.

“Această dispută capătă noi proporții. O grevă de 24 de ore ar afecta producția a cel puțin 1.000 de mașini,” a spus un oficial BMW. Potrivit companiei, o întrerupere a producției pentru 3 ore la fabrica din Munchen a coincis cu 250 de mașini care nu au fost construite.

IG Metall a cerut o creștere de 8% a salariilor pentru cele 3.9 milioane de muncitori germani pe care îi reprezintă, precum și reducerea programului de lucru săptămânal de la 35 de ore la 28 de ore pentru o perioadă de doi ani în cazul angajaților cu copii sau care au în îngrijire persoane în vârstă.

Constructorii germani au oferit o creștere de 6.8% a salariilor, dar au refuzat micșorarea programului de lucru dacă acesta nu poate fi mărit “atunci când este necesar”.

Via Autonews


Comentarii (2)

  • pai da
    Pai daca cererile sindicatelor sunt inacceptabile, sa deschida fabrici in Romania. Dar tare ma tem ca vor muta productia, dar prin Africa sau America de Sud...
    1 6
  • sa stea linistiti, ca vine musulmanii si le ia locul
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru