Nici n-au început lucrările şi apar primele scandaluri: "Autostrada Sibiu - Piteşti ne încurcă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarii localităţilor pe lângă care va trece viitoarea autostradă Sibiu - Piteşti sunt nemulţumiţi de schimbarea traseului iniţial, întrucât acest lucru încurcă planurile de dezvoltare urbană.

Esential 2016 este anul în care ar trebui să înceapă lucrările la autostrada Sibiu - Piteşti
Am putea scrie zeci de almanahuri despre modul în care (nu) sunt construite autostrăzile din România, însă nu credeam că vom ajunge să avem parte de scandaluri chiar şi înainte de începerea lucrărilor la proiectul prioritar al României până în 2020.

Ne referim, desigur, la celebra autostradă Sibiu - Piteşti, la care lucrările ar trebui să înceapă în 2016 sau, în cel mai rău caz, în 2017. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a invitat la o dezbaterii primarii localităţilor pe lângă care va trece viitoarea autostrada.

Varianta agreată de autorităţi este cea care trece prin localităţile Piteşti - Curtea de Argeş - Şuici - Perişani - Racoviţa - Câineni - Boiţa - Tălmaciu - Veştem, însă cei mai mulţi primari se plâng că noul proiect a fost modificat comparativ cu cel mai recent studiu de fezabilitate, realizat în 2012.

Din cauza modificărilor de proiect, autostrada traversează zona localităţilor prin alte locuri, ceea ce afectează planurile de dezvoltare locală.

De exemplu, în localitatea Boiţa, autostrada ar urma să treacă peste puţurile de apă şi pe dealurile aflate în imediata apropiere a locuinţelor. "Nu este benefică noua variantă, pentru că se suprapune peste Planul Urbanistic şi peste puţurile de alimentare cu apă", explică Nicolae Mohor, primarul localităţii Boiţa.

Via Digi24

Comentarii (3)

  • De fapt ii deranjeaza ca s-a ales varianta cea mai scurta de drum (cum ar fi si normal), si ei si-au cumparat deja terenurile din partea opusa a comunei (fiind PSD-isti stiau exact ce va fi trecut in PUZ si dezvoltarea viitoare).

    ar trebuie scuturati bine acesti primarei .... auzi ca-i deranjeaza zgomotul pe localnici (am vazut interviurile si nici vorba de alte probleme).
    18 1
  • Daca mai traia nea Nicu, zburau toti din calea autostrazilor: cu catel, cu purcel, cu case. Erau expropriati rapid si se faceau drepte si scurte, cum e si normal. Dar acum avem drepturi asa de multe, ca am uitam de obligatii. natie de ...t !
    4 2
  • Sunt sigur ca in satul Talmaciu este o dezvoltare extraordinara si ai dracului astia ii incurca rau chiar daca au mai ramas 20 de locuitori in tot satul
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru