Lucrările la Autostrada Sibiu - Piteşti încep în 2016, cu un an mai devreme decât planurile iniţiale

de Daniel Popescu
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile sunt decise să înceapă lucrările la Autostrada Sibiu - Piteşti în 2016, cu un an mai devreme decât planurile stabilite iniţial.

Esential 2016 este anul în care vor incepe lucrările la Autostrada Sibiu - Piteşti:
116.6 este lungimea Autostrăzii Sibiu - Piteşti
Autostrada Sibiu - Piteşti este planificată în prezent pentru construcţie în perioada 2017-2020, însă premierul desemnat Dacian Cioloş este determinat să devanseze programul lucrărilor.

Astfel, intenţia autorităţilor este ca lucrările să înceapă în 2016, cu un an mai devreme decât planurile actuale, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia Profit.

Devansarea planurilor nu va reprezenta însă o misiune prea uşoară. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat cu două săptămâni în urmă nu mai puţin de cinci variante de traseu pentru Autostrada Sibiu - Piteşti.

Chiar dacă are deja o variantă preferată, alegerea acesteia şi începerea lucrărilor depind în mare măsură de predarea studiului de fezabilitate. Acordurile actuale prevăd că studiul final pentru două dintre cele 5 secţiuni, şi anume Sibiu - Boita (10.3 km) şi Curtea de Argeş – Piteşti (30,7 km), vor fi predate în 15 decembrie 2015, însă restul vor fi finalizate abia în iulie 2016.

Cele cinci variante de traseu pentru Autostrada Sibiu - Piteşti (click pe poză pentru hartă la rezoluţia maximă):

Anterior, şi Ministerul Transporturilor a susţinut că lucrările pot începe în 2016, informaţie negată însă la vremea respectivă de oficialii CNADNR.

Autostrada Sibiu - Piteşti reprezintă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de infrastructură din România.

Costurile sunt estimate la 2 miliarde de euro, însă 85% din sumă va fi acoperită prin fonduri europene nerambursabile. Construcţia Autostrăzii Sibiu - Pitești a fost solicitată insistent de Dacia pentru a avea o infrastructură potrivită pentru a exporta maşini în Vestul Europei prin Ungaria.

Via Profit

Comentarii (11)

  • Ce ne-am face noi fără câte un titlu care să inflameze, nu știu.

    Acum să punem și în context vestea exagerat de bună: de fapt nu au devansat nimic acum, ci este planul lui Ioan Rus, de a începe de la cele două capete bucățile cele mai cerute da autostradă (Sibiu-Pitești și Comarnic - Brașov).
    Așa că e conform cu ce s-a anunțat în timpul anului: SF-ul actualizat pentru porțiunile Sibiu - Boița și Curtea de Argeș - Pitești va fi livrat mai repede pentru ca bucățile să fie licitate anul viitor și să fie începute mai repede.
    Pe mine mă îngrijorează aruncarea în dezbatere publică a 5 trasee, care de care mai fantezist, câtă vreme există un traseu propus în urma vechiului SF, bazat pe argumente tehnice. Mie îmi sună a tergiversare, sper să ne contrazică domnul Cioloș și oamenii lui.
    16 0
  • Daca presedintele era din Iasi faceau autostrada iasi Bucuresi mai repede decit cele importante
    7 12
  • razvanis
    O incep mai repede ca sa o poata demola mai repede.
    11 3
  • seby_dumi
    @adi: Moldova a fost, este si va fi ultima pe lista prioritatilor! Cu flinticul de banda de urgenta au rezolvat principalul drum, DN2! Alte drumuri, ioc... Ever!...
    11 2
  • Nu conteaza cind incep lucrarile . IMPORTANT este cind o vor termina , cit costa lucrarea si calitatea pe care o va avea !!! Sau se va surpa si asta ca si la ORASTIE ?!?
    7 0
  • Cheia este la verificatori, nu la constructori! Pe astia ii verifica doar DNA?
    6 0
  • Ionica
    Autostrada pentru Ciolanis , ca sa ajunga mai repede cu prima doamna la locuintele dobandite cu acte false !
    3 11
  • Silviu
    Nu se face autostrada asta pt ca e Iohannis din Sibiu. Asta e cea mai mare prostie ever!!! Sibiu-Pitesti face parte din coridorul 4 de transport rutier EUROPEAN. Si e stabilit de ani buni de zile. Adica aia de la UE iti dau bani sa faci Sibiu-Pitesti. Daca vrei sa faci altceva o poti face. Dar pe banii tai. Adica ai statului.
    9 2
  • Parazitii din politica isi fac drum de mers la munte..
    2 0
  • Suntem singura tara din lume care poate sa se laude cu minus 39 km de austrada (parti din autostrada Sibiu- Deva trebuie inchise ca sa distrus.! BRAVO! Dupa ce s-a platit de 3 ori pretul normal! Acum se fac expertize cu materialele folosite! DOMNILOR! Unde au fost acesti experti in timpul lucrarilor care trebuiau sa faca controlul de calitate? INCREDIBIL! chiar nu se auto-sesizeaza DNA-ul? terenul a luat-o la vale ca panza freatica este prea sus! pai cei care au incasat milioane de EUR pt studii de fezabilitate nu au nici o raspundere? Acum trebuie un alt studiu de fezabilitate pt alte milioane de EUR! BRAVOOOOOOOOOO.
    0 0
  • cum se face asa cade de repede
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru