Nissan prelungește mandatul actualului CEO și îl primește în board pe șeful Renault: francezii continuă presiunile pentru reconfigurarea alianței

de Paul Cosma
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că va prelungi mandatul CEO-ului Hiroto Saikawa, în ciuda presiunilor venite din partea Renault pentru schimbarea conducerii. În plus, Nissan a spus că șeful Renault, Thierry Bollore, va deveni membru în board.

Presa japoneză a relatat recent că Nissan a refuzat propunerea Renault de creare a unei companii în care să dețină aceeași putere de decizie, dar francezii au menținut presiunile în speranța unei schimbări a situației.

Renault a încercat să determine schimbarea conducerii de la Nissan, însă producătorul japonez a anunțat că CEO-ul Hiroto Saikawa va fi păstrat în funcție pentru încă un mandat. Saikawa era văzut ca un “protejat” al fostului CEO Carlos Ghosn, însă el a fost cel care l-ar fi “trădat” pe Ghosn pentru a prelua conducerea Nissan.

Potrivit Reuters, Saikawa se opune reconfigurării alianței Renault-Nissan și nu este de acord cu o eventuală fuziune între cele două entități.

Nissan a mai anunțat că șeful Renault, Thierry Bollore, va fi primit în board, alături de președintele Jean-Dominique Senard, care și-a păstrat calitatea de membru. Propunerile Nissan vor fi prezentate spre aprobare într-o întâlnire a acționarilor din luna iunie.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru