Noua generație Nissan Leaf amenință supremația lui Renault Zoe în Europa: 3.500 de unități vândute în prima lună de la lansare

de Daniel Popescu
Joi, 26.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf s-a vândut în peste 3.500 de unități în Europa în prima lună de la lansare, cu mult peste media de 2.600 de unități înregistrată lunar de Renault Zoe pe segmentul mașinilor electrice.

Cea de-a doua generație a lui Nissan Leaf a fost dezvăluită la începutul lunii septembrie, iar de aproximativ o lună a devenit disponibilă pe câteva dintre cele mai importante piețe europene.

Prioritate a avut Norvegia, acolo unde mașina electrică s-a vândut deja în peste 2.000 de unități în ceva mai mult de o lună de la lansare. "Norvegienii au fost primii noștri clienți din Europa și cei mai loiali, motiv pentru care am vrut să le oferim ceva oamenilor care au fost alături de noi din prima zi în 2010 și 2011", spune Gareth Dunsmore, directorul diviziei de mașini electrice pentru Europa din cadrul Nissan.

Ulterior, din 2 octombrie, noul Leaf a devenit disponibil și pe piețele din Germania, Austria, Franța și Olanda, iar numărul total al unităților vândute în prima lună a depășit 3.500 de unități. Astfel, Nissan a reușit să vândă acum într-o lună la fel de multe Leaf-uri ca în primul an de la lansarea pe piața europeană a primei generații în 2010.

Datorită acestor performanțe, Nissan Leaf are șanse să devină mașina electrică cu cele mai bune vânzări în Europa.

Poziția de lider este ocupată în prezent de Renault Zoe, care s-a comercializat în 20.700 de unități în primele 8 luni ale anului, ceea ce reprezintă o medie de vânzări de 2.600 de unități pe lună.

La nivel global, Nissan a primit deja peste 9.000 de comenzi pentru noul Leaf, care mai este disponibil și pe piața natală din Japonia.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • MrUnivers
    Fata de 400000 de cereri pt Tesla ,9000 de comenzi nu sugereaza o popularitate prea mare pt Leaf.Dar e bine ca e electrica.
    1 0
  • io propun mutarea productiei in Franta, dupa tentativa bine-cunoscuta.
    2 0
  • Diferentele sunt mari intre modele si volumele de vanzari tin de capacitatea de productie.
    Tesla model 3 este clar cel mai dezirabil produs electric la pret decent, dar inca nu il pot produce ei suficient de repede cat ar putea sa-l vanda.
    Leaf gen.2 este decent ca performante si pret si mai atractiv acum la noua generatie. si disponibil pe piata.
    Zoe este o glumita de masina cu autonomie mica si baterie inchiriata dar la un pret accesibil si disponibila.
    Mai era Bolt/Ampera care din cauza productiei limitate si a divortului OPel-GM nu se mai face desi are comenzi suficiente.

    Parerea mea...hac.
    3 2
  • @Green

    cu Tesla model 3 nu sunt de acord....e o chestiuta aruncata'n piata care arata bine doar pe exterior, in rest s-a taiat peste tot pe unde s-a putut sa iasa ieftin. Leaf e, dpmdv, singurul normal dintre toti, urmat indeaproape de Bolt/Ampera.

    si totusi....poate ca Bolt va fi lasat in Europa. Si totusi, care ar fi motivele neaparitiei lui? sa fie costurile de productie extrem de ridicate? PSA poate ca nu vrea/nu-si permite sa piarda bani cu el.
    0 1
  • Cam asa au stat vanzarile de masini Eco in SUA pana in semptembrie (inclusiv):

    https://insideevs.com/september-2017-plug-electric-vehicle-sales-report-card/

    Nu cred ca Ampera-e va veni pana la urma in Europa la modul in care se preconizase initial. Sa nu uitam ca e produs in SUA, pe aceeasi linie cu Bolt.

    PSA are probabil propriile planuri legate de electrificare, iar Ampera-e n-ar fi un model care sa produca profit.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru