Noua generație Peugeot 308 va primi o versiune 100% electrică

de Paul Cosma
Vineri, 26.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot anunță că noul 308 va beneficia în curând de o versiune 100% electrică, dar și de una micro-hibridă.

În această lună am făcut cunoștință cu noua generație 308, model caracterizat ca fiind “esențial” pentru planurile pe termen mediu și lung ale producătorului francez. 

În contextul tranziției către electrificare și pentru a respecta normele europene privind emisiile, oficialii Peugeot spun că vor să le ofere clienților cât mai multe opțiuni privind achiziția unui 308. 

Am lansat 308 cu motoare pe benzină și diesel, dar am decis că vom lansa și o versiune MHEV (micro-hibridă) și avem în plan și o versiune electrică. Vrem să oferim clienților puterea de a alege, întrucât piața evoluează foarte rapid și trebuie să avem răspunsurile corecte,” a declarat Jérôme Micheron, directorul de produse de la Peugeot. 

Versiunea cu emisii zero a lui Peugeot 308 ar putea fi dezvoltată pe aceeași platformă EMP2, însă șefii Peugeot spun că este posibilă și o altă variantă, având în vedere că Stellantis oferă “multiple soluții privind electrificarea”. 

Peugeot va lansa o nouă platformă dedicată vehiculelor electrice în 2023. 

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru