OFICIAL: Galerie foto și informații cu noul Peugeot 308

de Lestyan Bela
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot lansează cea mai nouă reinterpretare al lui 308. Hatchbackul compact va intra pe piață la sfârșitul acestui an. Cu un nou design, Peugeot 308 este primul model lansat de francezi care poartă noua siglă a companiei.

Generația a doua a lui Peugeot 308 se pregătește de retragere după opt ani pentru a-i face loc noului model.

1. Design exterior

Noul 308 are un design total redesenat. A primit lumini de zi cu semnătura luminoasă LED sub formă de colți de leu. Asftel, este aliniat designul la celelalte modele Peugeot lansate în ulitmii ani. Grila este mult mai impunătoare și aduce aminte de SUV-urile 3008, respectiv 5008.

Blocurile optice din spate au un fundal negru și luminile de poziție sunt reprezentate de trei benzi LED care fac referire la ghearele unui leu. Cele două stopuri sunt unite de un ornament negru lucios care se întinde pe toată lățimea hayonului.

Clienților li se oferă posibilitatea de a alege între șaisprezece culori de caroserie. Verde Olivine și Albastru Vertigo sunt culorile de lansare, iar paleta este completată de Roșu Elixir, Alb Perlă, Negru Perla Nera și Artense (arginitiu).

Dimensiunile roților pornesc de la 16 inch și pot ajunge până la 18 inch pe nivelurile de echipare superioare.

Noul Peugeot 308 este mai mare în lungime decât predecesorul său cu 11 cm.

Din această diferență, 5.5 cm au fost adăugați ampatamentului. Această creștere se resimte în spațiul disponibil pasagerilor din spate.

Cu toate acestea, volumul portbagajului a scăzut de la 420 de litri la 412 litri. Și înălțimea mașinii este diferită. Linia plafonului a fost coborâtă cu 2 cm pentru a reduce coeficientul aerodinamic la 0,28.

2. Interior

La interior, francezii au pregătit un design nonconformist după cum ne-au obișnuit în ultimii ani. Planșa de bord a fost redesentă pentru a respecta tema de design a celorlalte modele. Încorporat în aceasta se află ecranul tactil de 10 inch al sistemului multimedia. Acesta include majoritatea comenzilor, dar unele butoane fizice au fost păstrate în partea inferioară.

Luminile ambientale în opt culori, încărcarea telefonului prin inducție, sistemul audio Focal cu zece boxe și scaunele cu reglaj electric sunt doar o parte din dotările pe care noul 308 le poate oferi.

3. Două versiuni hybrid

Peugeot 308 are la bază platforma EMP2 și va fi propulsat de un motor pe benzină de 1.2 litri, în trei cilindri, disponibil în două versiuni de putere: 110, respectiv 130 cai putere.

Se poate opta și pentru un motor Diesel de 1.5 litri în patru cilindri de 130 cai putere. Standard, mașina oferă o transimie manuală în șase rapoarte, iar opțional se poate opta pentru cutia automată în 8 trepte.

Două versiuni plug-in hybrid sunt de asmenea disponibile. Ambele se folosesc de un motor electric de 81 kW alimentat de o baterie de 12.4 kWh. Diferența constă în motorul termic. Cel de bază dezvoltă 130 cai putere, iar cel mai performant, 180 cai putere. Astfel, combinat, cele două versiuni hybrid dezvoltă 180, respectiv 225 cai putere.
În regim WLTP, Peugeot 308 Plug-in Hybrid promite o autonomie complet electrică de 60 de kilometri.

Noul Peugeot 308 urmează să intre pe piață în a doua jumătate a acestui an.

Via: motor1.com

Comentarii (21)

  • Ghiar frumos! Iar verdele olivine este de-a dreptul superb.
    46 7
  • Autorul articolului este cumva domnul Lestyan Bela, cel care vopsește mașini? Cel din acest articol: https://www.automarket.ro/stiri/pictorul-de-masini-bela-lestyan-vopsitorul-care-da-culoare-legendelor-pe-71011.html.

    On topic: au apărut poze sub camuflaj cu noul Opel Astra L. Pe lângă faptul că seamănă cu Mokka la față și pare să arate foarte bine, linia laterală pare să fie aproape identică cu cea a acestui Peugeot 308, la fel cum linia laterală a lui Corsa F e aproape identică cu cea a lui 208. La Astra L ne putem aștepta la aceleași motorizări menționate aici în articol.
    14 3
  • Inconstienti cei de la PSA, ofera diesel pe un model nou.

    Limbajul stilistic preluat clar de la 508, arata bine, noul logo parca nu se potriveste la fel de bine.
    23 10
  • Nu, probabil e fiul dânsului :)
    7 2
  • verde englezesc
    6 3
  • Noul 308 absolut superb, in opinia mea.
    30 7
  • golfule ascundete!
    28 13
  • Johnny
    Peugeot, tot mai frumos.
    Pacat ca nu are si versiune electrica.
    VW golf probabil se vinde bine din inertie insa nu ar avea sanse sa ramana leader daca clientela ar fi obiectiva. Ma uitam pe cifrele de vanzari europene si peugeot este a doua marca imediat dupa vw, nu- i exclus sa fie detronata
    33 7
  • bravos belu
    design redesenat??
    10 2
  • Golf se vinde mai bine datorita faptului ca cei mai multi l-au considerat superior rivalilor. Nu cred ca mai e ceva de discutat aici :))
    @Johnny, tu poti sa-ti iei acest 308, desigur, ca doar esti cunoscator si stii ce e mai bine pentru altii. A, daca reusesti sa vezi instrumentarul de bord peste volan, inginerie frantuzeasca, intr-adevar ;)
    15 25
  • Fff frumoasa masinuta. Mi se pare ca aduce mai mult a A Klasse decat a Golf sau orice altceva de la concurenta.
    Ma bucur ca exista Diesel automat pe masina asta. Pacat ca nu au pus automata cu Diesel si pe 208. Dar cam toti producatorii au renuntat la ele. Din pacate. Probabil erau prea bune, consumau prea putin... :)

    Sa-i uram Succes! noului Peugeot. Designul trebuie spus ca e foarte reusit. Interior si exterior! Bravo Peugeot!

    PS: De acord cu cine spunea mai sus ca o sa-i puna probleme Golfului. Si eu cred la fel. Sau ar trebui sa-i puna. E mai frumos.
    28 6
  • Noua sigla pare desenata cu mana stanga.
    12 16
  • Mie personal imi place ca si design, mult, asa cum imi plac si 508 si 208 . Dar asta nu-i garanteaza vanzarile din pacate . Pe la noi eu nu stiu daca am vazut vreo 4-5 bucati de 508 de cand a aparut si pana acum . Usor -usor se pare ca si compactele vor avea aceeasi soarta ca si sedanurile , dispar sub tavalugul suvizarii. Sper sa vad cat mai multe 308-uri pe strada , chiar arata beton.
    22 3
  • Al Bundy
    Noul model este extraordinar, futurist si la interior si la exterior. Faptul că oferă celebrul motor HDI este un punct forte. Personal, dețin 2 autoturisme Peugeot 308, motor diesel, de care sunt foarte mulțumit. Se știe că Peugeot este regele motorului diesel. Ei au inventat common rail si DPF. Succes Peugeot!
    10 1
  • In fata arata foarte bine, dar in spate... copie i30 si nu i se potriveste, parerea mea.
    3 15
  • arata bine masinuta. macar sa mai fure din clientii opel si ford
    7 1
  • @sandu
    da, exceptional arata, va fura cu siguranta clienti de la cei 2...dar ce te faci daca va fura clienti si de la seat, favoritul tau? recunosc ca si leonul 4 arata foarte foarte bine, dar parerea mea e ca 308-ul asta nou are un usor avantaj la originalitate, ca toate masinile din Franta, de altfel.
    8 1
  • Nicu @Al Bundy
    Peugeot este cunoscut ca Mercedesul Frantei. Pe mine m-a cucerit definitiv cu foarte multi ani in urma, prin 1998 daca tin bine minte, cand mi-a cazut in mana un 605, fabuloasa masina, confort, dotari, rafinament si tinuta de drum la superlativ pentru vremea aceea.

    Apoi, la cativa ani distanta, in 2003 am luat un 307 cu prima generatie de HDi, iarasi o masina deosebit de placuta, cu un motor incredibil, puternic si economic in acelasi timp, pe care am tinut-o pana in 2018. Si aveam de gand sa o mai tin mult si bine, daca nu mi-ar fi fost distrusa accidental dintr-o intamplare stupida.
    10 0
  • Bravo francezilor! In ultima vreme deseneaza foarte frumos.
    Sunt originali intr-o lume automobilistica in care originalitatea este uitata.
    11 2
  • @someone23 habar nu ai ce vb versiunea termica de 1.6 Turbo dezvolta 270 de cai in cea mai puternica versiune!
    0 0
  • Ford Focus,Honda Civic,Hyundai i30,Kia Ceed,Mazda 3,Opel Astra,Peugeot 308 facelift,Renault Megane,Seat Leon,Skoda Scala,Toyota Corolla Hatch,Volkswagen Glof
    Sunt cam multi rivali,308-ul arata cel mai fresh,dupa honda,seat si mazda,cam uiti asa de golf,,,,glofistilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru