Noul Mercedes Clasa E Coupe: imagini și informații oficiale cu sosia modelelor Clasa S Coupe și Clasa C Coupe

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit oficial noul Clasa E Coupe. A treia variantă de caroserie a modelului german vine cu un aspect sportiv, cu un singur motor diesel și cu toată tehnologia sedanului.

După o series de imagini teaser și clipuri video care trădau doar puțin din aspectul estetic, Mercedes a dezvăluit oficial noul Clasa E Coupe, a treia variantă de caroserie a modelului german, programată să fie dezvăluită în fața publicului în ianuarie 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Spre deosebire de Clasa E sedan, coupe-ul adoptă o linie a acoperișului plonjată în partea posterioară și un aer ușor mai sportiv. Însă este inevitabil să nu-l asemănăm cu Clasa S Coupe și Clasa C Coupe, de la care împrumută foarte multe detalii estetice.

Noul Mercedes Clasa E Coupe are o lungime totală de 4826 de metri, o lățime de 1860 mm și o înălțime de 1430 mm. Comparativ cu vechiul model, noul Clasa E Coupe este mai lung cu 123 mm, mai lat cu 74 de mm și mai înalt cu 32 de mm. Nici ampatamentul nu a fost uitat, acesta fiind acum mai mare cu 113 mm și însumând 2873 de mm, suficient pentru a garanta mai mult loc pentru cei de pe locurile din spate.

Esential 123 de mm este diferența de lungime dintre noul și vechiul Clasa E Coupe.
194 de cai putere oferă singurul motor diesel din oferta lui Clasa E Coupe.
333 de cai putere oferă cea mai puternică versiune, E400 4Matic Coupe.
Interiorul este similar modelului sedan, însă există și aici câteva detalii care fac diferența.
Este vorba despre gurile de ventilație, scaunele individuale și inserțiile de la nivelul planșei de bord și al portierelor.

Nu lipsesc însă ecranele de 12.3 inch pentru sistemul multimedia și pentru instrumentele de bord. În cazul versiunilor ceva mai modeste, Mercedes păstrează instrumentele analog și folosește un computer de bord color ceva mai mic.

Piața din Europa va primi patru versiuni de motorizare. Doar una dintre ele va fi diesel, și anume E220d Coupe, care dispune de noul motor de 2.0 litri și 194 de cai putere.

Cei care preferă benzina pot alege versiunea E200 cu 184 de cai putere, E300 cu 245 de cai putere sau E400 4Matic, cu 333 de cai putere storși dintr-un V6 bi-turbo. Acesta din urmă vine la pachet și cu tracțiune integrală. Toate versiunile dispun însă de cutia automată cu nouă trepte 9G-Tronic.

Clienții vor avea la dispoziție și trei tipuri de suspensie: cea standard (Direct Control) care este mai joasă cu 15 mm față de cea a sedanului, sistemul Dynamic Body Control cu amortizoare ajustabile și suspensia pneumatică Air Body Control.

Potrivit informării făcut de Mercedes-Benz, noul Clasa E Coupe va fi disponibil pe piața europeană începând cu vara lui 2017.

Comentarii (9)

  • Arata excelent ce pot sa spun. Singura problema e ca daca te uiti direct la poze, fara sa stii despre ce este articolul, e prima poza nu stii daca e S Coupe sau E iar in a doua puteam sa jur ca e noul C-ul Coupe.

    Designul arata foarte bine si interior si exterior, doar ca au intrat un pic in febra Audi si cam toate sunt la fel. In rest numai de bine :)
    12 0
  • Laguna coupe ! Felicitari Mercedes :))))
    11 20
  • @Scorpioane: Da unde voiai sa puna stopurile ? Pe luneta si sa le faca in forma de triunghi ? Daca le facea rotunde ziceai ca e Alfa Romeo 8C... nici cum nu e bine cu voi.

    Masina e foarte frumoasa, pacat ca e scumpa pentru puterea mea de cumparare. Dar o sa o admir cand o sa o vad la altii :))
    13 6
  • Calitatea indoielnica la Mercedes : plastic glossy din nou, plastic argintiu si plastic marou . Bravo Benz
    3 19
  • babacloanta
    Frustratii vad ca sunt pe baricade.
    On topic: Mi-ar fi placut sa vad cumva spatele coupe-ului integrat pe sedan. Ar fi fost perfect. Dar de asta se va ocupa CLS-ul.
    6 3
  • @~ Audi e minciuna pe langa mercedes. ABSOLUT la fel arata toate modelele, doar cls poate va fi ceva mai diferit. Interioarele ce le mai diferentiaza ca in rest nu mai stii ca e C klass, ca e C facelift ori e klass sau poate e un S cu un pachet AMG ori o alta linie de echipare.
    Deruta e cuvantul de ordine. Pe cat de deosebit mi s-a parut s klass w222 in 2013 cand l-am vazut prima data pe atat de tare il voi desconsidera peste 3-4 ani cand va fi pe toate strazile aceeasi masina dar in marimi diferite.
    7 2
  • @Vabis
    O strategie gresita si o mare greseala facuta de Mercedes sa scoata S=ul care a fost cand a aparut si e si acum aproape perfect dar sa faca si clasele inferioare 90% identice gen E si C. Pierd foarte mult poate nu din clienti dar sigur din imagine. S=ul pierde imagine pt. ca E- ul e cam aceeasi masina la jumatate din pret.
    7 1
  • @Vabis: Priveste partea buna. N-ai bani de S-coupe, poti merge cu C-coupe la orice eveniment ca nu stie lumea :))))))))))
    2 1
  • DianeKish
    chiar imi doream o masina de 4826 de metri :)
    @vabis - am clienti care nu fac diferenta, le pot spune lejer ca un C e S :) deci? nu conteaza cate clase ai, conteaza sa ai S klasse ;)
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru