Noul SUV electric Lotus Eletre ar putea cântări două tone. Pe viitor, versiune cu 900 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor apărute în presă, noul SUV electric Lotus Eletre ar avea o masă proprie de 2.000 de kilograme. Totodată, acesta ar urma să primească pe viitor o versiune cu trei motoare electrice și 900 CP.

După o lungă campanie de promovare, Lotus a publicat recent primele detalii și imagini cu noul SUV electric, denumit Eletre. Constructorul britanic a fost destul de rezervat în ceea ce privește detaliile tehnice.

Știm că, cel puțin pentru moment, are două motoare electrice, o arhitectură de încărcare la 800 V, bateria va avea mai mult de 100 kWh, va putea parcurge circa 600 de kilometri cu o singură încărcare și va avea cel puțin 600 de cai putere.

Greutatea noului Eletre a fost trecută cu vederea, chiar dacă era una dintre obsesiile fondatorului companiei, Colin Chapman.

Potrivit unor informații apărute în presă, SUV-ul cu zero emisii ar cântări 2.000 de kilograme. Astfel s-ar explica de ce versiunea cu 600 CP atinge 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde.

Totodată, pe viitor, modelul britanic ar putea fi disponibil și într-o versiune cu trei motoare electrice și 900 de cai putere.

Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată de Lotus.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Pai stati putin...acum ca stim si cat cantareste, ce mai este Lotus in Lotusul asta? Nu e lightweight cum ne-a obisnuit Lotus, nu va fi sigur agila ca un Lotus, nu stiu, ceva nu iese la calcul...
    6 3
  • La categoria asta de preț si performanța, greutatea este cam singurul punct negativ… nu este soluție pentru baterie, este grea si gata.
    Foarte posibil ca cele 2 tone sa nu fie o problema pentru cei câțiva clienti care ar cumpara o asemenea masina.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru