Noul Toyota Grand Highlander: o variantă cu și mai mult spațiu interior

de Tiberiu Safta
Joi, 09.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat oficial noul model Grand Highlander, versiunea alungită a SUV-ului de clasă mare. Noul model debutează pe piața americană cu 3 rânduri de scaune și 3 motoare diferite de până la 362 de cai putere.

Constructorul japonez a lansat oficial noul model Grand Highlander. Pe scurt, aceasta este versiunea alungită a modelului cu același nume, disponibil și în Europa și pe care redacția noastră l-a testat în toamna anului trecut. Față de un Highlander obișnuit, noul Grand Highlander va fi disponibil, cel puțin pentru moment, doar pe piața din America de Nord.

Bineînțeles, datorită lungimii mai mari a noului Grand Highlander, acesta vine echipat acum cu 3 rânduri de scaune. Modelul, bazat pe platforma TNGA-K, este disponibil, pentru început, în 3 linii de echipare: XLE, Limited și Platinum. De asemenea, noul model propune 3 motorizări, dintre care două sunt hibride.

Toyota nu a oferit foarte multe detalii despre motorizările noului model, însă știm că cel mai puternic dintre acestea, un motor hibrid, dezvoltă 362 de cai putere. Alături de acest agregat mai este disponibilă și o motorizare clasică de 2.4 litri turbo cu 4 cilindri, alături de încă un propulsor hibrid de 2.5 litri, tot cu 4 cilindri.

Echipat cu cel mai puternic motor, noul Grand Highlander atinge 96 de km/h în 6.3 secunde, iar puterea este transmisă către toate roțile. Pentru motorizările mai mici, Grand Highlander oferă și opțiunea de a avea propulsie pe puntea din față.

Cea mai mare noutate din habitaclu este cel de-al treilea rând de scaune. În total, mașina poate transporta 7 persoane. Tot aici avem și un ecran central de 12.3 inch pentru sistemul multimedia, alături de un instrumentar digital. Echiparea de bază XLE vine la pachet cu scaune reglabile electric și încălzite, alături de un încărcător wireless, 6 porturi USB și pachetul de siguranță Toyota Safety Sense 3.0.

Echiparea intermediară Limited aduce scaune îmbrăcate în piele, ele fiind încălzite și ventilate pentru cei din față, alături de scaune încălzite pentru pasagerii din al doilea rând. Tot aici avem și un volan încălzit, un sistem audio JBL cu 11 difuzoare, un compartiment în consola centrală pentru locurile din mijloc, senzori de parcare și un hayon acționat electric.

Pachetul mai adaugă jante de 20 de inch la exterior și lumini de zi și de ceață LED.

La final, echiparea de top Platinum adaugă un Heads-Up Display, camere cu vedere panoramică, asistent în trafic și multe altele.

Noul Toyota Grand Highlander va fi disponibil pe piața din America de Nord începând din vara acestui an. Deocamdată, nu se știe dacă noul model va ajunge și în Europa.

via Toyota

Comentarii (10)

  • "Propulsia" inseamna ca motorul este legat la puntea spate, cand motorul actioneaza asupra puntii fata se numeste "tractiune".
    4 4
  • Banditos
    Ai dreptate, definitiile sunt corecte. Dar la ce ajuta? termenul propulsat a capatat si sensul, mai larg, de "pus in miscare". Asa ca...data viitoare vorbim de...tractat, nu?

    In cazul tractiunii(?) sau propulsiei (?) integrale ce propui: integrat?
    4 1
  • Mi se pare mult mai atractivă varianta alungită decât versiunea disponibilă în Europa. În fine, mașină serioasă, fără complicațiile inutile ale europenilor, gen mască iluminată, lumină ambientală în jde mii de culori, micro-hibrid și alte aiureli.
    5 2
  • tc1900
    din spate zici ca e tiguan
    2 0
  • Tras, împins, cui pasă când este un amarât de hibrid NON PLUGIN, gen anii '90

    Deja în SUA, Rivian R1T/R1S le dă peste bot la toate, dar toate capitolele.

    Să vedeţi Monroe la CES, de ce dinozaurii auto le vine greu să facă electrice... nu doar bateriile, motorul electric, dar maşinile electrice ajung să aibă software de milioane de linii de cod !

    Sunt mult prea în urmă Toyota, o să vândă maşini doar în Africa, America de Sud, SE Asia... adică la săraci.
    1 10
  • Banditos
    bai @Mike, mai taie din ele, da-le dr..ku!

    Toyota isi face BINE temele, dar tu nici acum n-ai inteles si CUM isi face Toyota temele. Ai impresia ca astia is adunati de pe malul Dambovitei si gandesc in termeni de "alb sau negru", gen "daca nu e electrica nimic nu e" sau ca echivalentul tau, sheriff, "dieselul e cel mai tare din parcare"? Pfff....

    Tu nu sustii "cauza" electricelor, tu o subminezi.
    3 2
  • Your problema Banditos !

    Eu zic răspicat şi direct, ceea ce văd.
    Nu mă interesează dacă unii consideră defavor sau etc. Dacă aş fi parşiv nu ar place altora (şi nu îmi stă în caracter).
    Aşa că, cum vezi tu problema e problema ta.

    Lucrurile oricum trebuie spuse clar.

    Nici dacă primeai tu, câte 40.000$ pe zi (pe zi, zi de zi!!) de când s-a născut Iisus, tot nu ajungeai să depăşeşti profitul Shell DOAR CEL FĂCUT ANUL TRECUT în 2022 !!!

    Ca să ştii câţi bani s-au aruncat ca să nu vedem dezastrul poluarii şi schimbărilor climatice !!

    Exon ştia deja din 1970-1971 !!! De încălzirea globală, după ce a aflat rezultatele unui studiu, comandat şi plătit de ei !!!

    Deci ei ştiu că fac profit pe îmbolnăvirea a milioane de oameni, distrugerea vieţii pe pământ şi... ce ?

    Să fiu mai blând, mai înţelegător,... mai ce?

    Nu, mulţumesc.
    1 2
  • Banditos
    Tu vezi multe baiatu', de inteles mai greu. Ai impresia ca, vocal cum esti, convingi ca ai avea si dreptate? Ia spune cum e cu E-pedal ala? Atat l-ai mai ridicat in slavi...si cand colo, ce sa vezi, europenilor li se cam flutura de el.
    1 2
  • Mike, faci gălăgie inutil. Tu crezi ca profiturile respective vor dispărea? Cine face acuma profit de pe hidrocarburi va face de pe electricitate. Discutam de chestii care muritorii de rând nu le vor “atinge”.
    Nu-s de acord cu multe aspecte legate de felul in care civilizația umană generează gunoaie si poluare, dar nu grupurile respective poluează ci noi toți prin felul in care ne trăim viața, noi consumăm.
    Liniștește-te ca adrenalina blochează sistemul imunitar si ajungi la mila industrie de medicamente… UPS, alți care fac profit pe noi ;)
    2 1
  • Vândută cu 27000 dolari mai mult în Europa decât în SUA.Consum mare și putere cat o mașină mica
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru