Noutăți de la Tesla: producția SUV-ului Model Y începe în vara lui 2020, iar producția europeană va demara în 2021

de Daniel Popescu
Joi, 24.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că producția SUV-ului Model Y va începe în vara anului 2020, în timp ce producția la o uzină europeană va demara în 2021. În plus, constructorul american a înregistrat un profit de 130 de milioane de euro în ultimele trei luni.

Tesla a publicat în această săptămână un amplu raport financiar cu privire la situația financiară din perioada iulie-septembrie și la previziunile pentru viitor.

Astfel, în acest interval de timp, constructorul american a înregistrat un profit net de 143 de milioane de dolari, echivalentul a circa 128 de milioane de euro. Este primul profit trimestrial obținut de Tesla după finalul anului 2018, în ciuda faptului că veniturile totale au scăzut ușor la 6.3 miliarde de dolari.

Americanii atribuie profitul unor măsuri de reducere a costurilor operaționale pentru producția lui Model 3. La începutul acestei luni, Tesla anunțase că a produs circa 96.000 de unități în intervalul iulie-septembrie și că a livrat aproximativ 97.000 de unități.

Pe termen scurt și mediu, Tesla își propune în primul rând să depășească pragul de 360.000 de unități livrate pentru anul 2019. Perspectivele pentru anii următori sunt de creștere accelerată a afacerilor din cel puțin trei motive.

Pe de o parte, compania a început producția lui Model 3 pe piața chineză, ceea ce va conduce la o creștere accelerată a vânzărilor și veniturilor.

Pe de altă parte, producția noului SUV electric Model Y va începe în vara anului viitor, cu circa 6 luni mai devreme decât planurile inițiale.

"Producția lui Model 3 în Shanghai a început înainte de programul inițial. În plus, suntem în avans și cu producția lui Model Y, care va începe până în vara lui 2020", menționează Tesla în raportul financiar.

De asemenea, Tesla va începe să producă mașini și în Europa în 2021, însă amplasamentul pentru uzina Gigafactory 4 nu a fost încă stabilit.

"Intenționăm să producem un volum limitat al (n.r - capului tractor) Semi în 2020 și sperăm să anunțăm în curând localizarea uzinei Gigafactory pentru Europa pentru startul producției în 2021", mai menționează Tesla.

Via Tesla

Comentarii (2)

  • Asta-i culmea,Vag fuge cu productia passatului si superbului in Turcia iar Tesla isi face fabrica in Europa.
    2 1
  • ACE - Craiova
    In 10 luni au creat - de la ZERO - o fabrica perfect FUNCTIONALA, e drept in China.
    Sa vedem daca europenii se vor misca la fel de repede...
    Unde sunt insa cei care cantau prohodul TESLA?!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru