Ofertă de nerefuzat: 11 supercaruri şi limuzine vândute cu doar 3.1 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia franceză a scos la licitaţie 11 supercaruri confiscate în urmă cu doi ani de la fiul preşedintelui Guineei Ecuatoriale. Deşi printre maşini se numărau două Bugatti Veyron şi un Ferrari Enzo, suma adunată la finalul licitaţiei a fost caraghioasă.

În toamna lui 2011, asistam la o scenă ruptă parcă din filmele de acţiune, pe celebra stradă Champs Elysee din centrul Parisului. Pe atunci, poliţia franceză descindea la imensa casă cu 101 camere a lui Teodoro Nguema Obiang Mangue, fiului preşedintelui din Guineea Ecuatorială.

Potrivit informaţiilor oferite atunci de autorităţi, Teodoro era cercetat la nivel internaţional pentru deturnare de fonduri. Fiul preşedintelui era învinuit că a folosit aproximativ 4 milioane de euro, fonduri publice ale ţării africane, în interes personal, pe teritoriul Franţei.

Esential 11 supercaruri a scos la licitaţie poliţia franceză.
3.1 milioane de euro a încasat statul francez după licitarea celor 11 supercaruri.
La aproape trei ani de la confiscarea celor 11 supercaruri, dintr-un total de 26 deţinute de Teodoro, poliţia franceză a scos la licitaţie modelele.
Pe lista supercarurilor confiscate şi apoi vândute se numără o "pereche" de Bugatti Veyron, un Maserati MC12, un Porsche Carrera GT, un Rolls Royce Phantom Coupe, un Ferrari Enzo, un Ferrari 599 GTO, un Aston Martin V8 V600 Le Mans (doar 40 produse) două Bentley Azure şi un Maybach.

Cele 11 maşini au fost scoase la licitaţie şi vândute pentru o sumă derizorie. Potrivit comunicatului oficial, statul francez a încasat doar 3.1 milioane de euro de pe urma modelelor cu o valoare mult mai mare.

Comentarii (6)

  • Crek sigur nu s-a facut nici un blat... :D
    29 2
  • Doar cele 2 Bugati valoreaza atat! Restul au venit bonus :)
    25 2
  • Licitatia asta cred ca a fost ca vz semintelor pe plaja, 3 la zece mii.
    12 1
  • pacat ca Gigi e la Jilava si n-a stiut sa isi si el niste Veyroane, un Enzo sa mearga nepotii.
    13 0
  • Of, daca duminica mi-au scapat milioanede de euro printre degete... :)))
    13 1
  • am calculat si fac in total 1087000.nu inteleg vine ca sau licitat veyronele si o parte din enzo.cealalta parte din enzo si celelalte masini sumt bonus
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru