Paris: 11 supercaruri exotice confiscate de poliţia franceză

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.09.2011
Poliţia pariziană a confiscat 11 supercaruri aparţinând fiului preşedintelui Guineei Ecuatoriale. Printre ele s-au numărat două Bugatti Veyron, un Ferrari Enzo şi un Rolls Royce.

Scenă ruptă din filmele de acţiune, filmată pe străzile din Paris. Preşedintele din Guineea Ecuatorială s-a văzut nevoit să renunţe la bijuteriile din garajul fiului său, nu mai puţin de 11 supercaruri, pe care poliţia pariziană le-a ridicat de pe o stradă vecină cu Arcul de Triumf.

Opulenţa fostului şef de stat este evidentă, cel puţin dacă ne uităm pe lista supercarurilor confiscate: o "pereche" de Bugatti Veyron, un Maserati MC12, un Porsche Carrera GT, un Rolls Royce Phantom Coupe, un Ferrari Enzo, un Ferrari 599 GTO, un Aston Martin V8 V600 Le Mans (doar 40 produse) şi un Bentley Azure.

Sechestrul are însă şi o bază legală temeinică. Se pare că fiul lui Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, preşedintele ţării africane, este cercetat la nivel internaţional pentru deturnare de fonduri. Fiul lui Mbasogo este acuzat că a folosit aproximativ 4 milioane de euro, fonduri publice ale ţării africane, în interes personal, pe teritoriul Franţei.

Cele 11 supercaruri confiscate vor ajunge în posesia guvernului francez, care le va scoate cel mai probabil la licitaţie.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • nimeni
    prea multe
    interesant era cum isi impartea timpul la volan intre cele 11 masini? sa fim seriosi 2 Bugatti Veyron, de ce ? snobism impins la extrem zic eu
    10 0
  • bogdan
    Unul era versiune SuperSport.
    :-)))
    2 0
  • @nimeni
    Pai asta e unul din motivele pentru care in tarile africane moare lumea de foame: presedinti corupti, bani veniti din tarile dezvoltate ascunsi prin buncare (care sunt pline de bani la propriu), masini la preturi "modice" de peste 200 000 de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru