OFICIAL: Peugeot se retrage din cursa de 24 de ore de la Le Mans!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Peugeot a anunţat miercuri că se retrage din cursă de anduranţă de la Le Mans. Audi şi Toyota vor fi singurii constructori care va participa la clasa LMP1 în ediţia din acest an.

Constructorul Peugeot a anunţat miercuri că renunţă cu efect imediat la participarea în toate competiţiile de anduranţă, inclusiv în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Francezii susţin că au luat această decizie din cauza climatului economic dificil pe care îl traversează Europa şi că preferă să se concentreze pe creşterea vânzărilor maşinilor de serie. "Această decizie a fost luată în contextului mediului economic dificil din Europa. Peugeot a ales să-şi concentreze resursele în 2012 pe performanţele vânzărilor", precizează francezii într-un comunicat de presă.

Peugeot a fost principalul rival al germanilor de la Audi în cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din 2007, iar cea mai importantă victorie a venit în anul 2009 cu prototipul Peugeot 908.

Audi nu va rămâne însă singurul constructor de la clasa LMP1, întrucât Toyota a confirmat în luna octombrie a anului trecut că va reveni în 2012 în cursa de la Le Mans cu un hibrid benzină-electric, înainte de a se dedica unei campanii complete în Campionatul Mondial de Anduranţă începând în 2013.

În plus, Porsche a confirmat anterior că va reveni în cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP1 începând din sezonul 2014.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • Pacat!
    O lupta intre 3 constructori in LMP1 ar fi adus un mare plus competitiei.
    15 1
  • Catalin
    Nu pot sa cred........imi vine sa plang.
    Stirea mi se pare mult prea brusca.........adica anuntau prezentarea masinilor pe 30 ianuarie, masini hibride cu care se dorea castigarea celebrei curse si acum......
    Pacat....
    Mare pacat....
    10 3
  • foarte bine
    oricum erau degeaba
    4 17
  • misto
    de tot ........... vor intra sub numele CITROEN :)
    1 8
  • Pai daca Toyota va veni anul asta nu cred ca va face mare lucru. Cel putin in general asa se intampla, primul an fiind de acomodare mai mult. Eu totusi zic ca Audi nu prea va mai avea concurenta, problema Toyota punandu-se in cazul lui Porsche.
    5 0
  • pacat...
    Spectacolul va avea de suferit.
    Ca sa va convingeti urmariti filmul "Truth in 24" (youtube), sa vedeti cata emotie si incrancenare a fost in competitia dintre Audi si Peugeot.
    12 0
  • Catalin
    @bvean daca erau degeaba nu castigau ILMC in fiecare an.........si @LEE.....CITROEN nu va intra in anduranta atata timp cat este in WRC si oricum se va indrepta spre DAKAR in niciun caz anduranta...
    P.S. PEUGEOT a pus capat programului de anduranta pentru anul 2012.....posibil la anul sa revina sau in 2014 odata cu Porsche
    11 0
  • ciprian
    Mare Pacat
    Nu-mi vine sa cred...Mare pacat...abia asteptam cursa...
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru