OFICIAL: Porsche 718 Cayman și Boxster, retrase din Europa

de Tiberiu Safta
Marti, 26.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat oficial că a retras modelele 718 Cayman și Boxster din Europa. Cele două modele au fost retrase din cauza noului regulament de securitate cibernetică din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare din iulie.

Porsche 718 Cayman și Boxster, cele mai accesibile modele din gama constructorului german, au fost retrase de pe majoritatea pieței din Europa. Mai exact, cele două modele nu mai sunt disponibile din acest moment țările membre ale Uniunii Europene.

Motivul pentru care cele mai accesibile modele ale mărcii germane au fost retrase este atribuit noului regulament de securitate cibernetică. Acesta va intra în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene începând din luna iulie a acestui an. Din cauza acestui regulament, Porsche nu mai are voie să vândă cele două modele în actuala lor configurație începând din luna iulie.

Cu toate acestea, există și câteva versiuni ale celor două modele care sunt disponibile în continuare. Mai exact, este vorba despre versiunile Cayman GT4 RS și Boxster RS Spyder. Aceste versiuni nu sunt supuse noului regulament, datorită producției în numere mici.

Porsche 718 Cayman și Boxster vor fi disponibile în continuare pe piețele din afara Europei.

via Porsche

Comentarii (5)

  • Ce stipuleaza "noului regulament de securitate cibernetică"? Ce legatura are cu cele doua modele?
    8 0
  • O nouă aberație europeana, adică doar aceste modele nu corespund, în rest absolut toate sunt în regulă ? Dacia Spring e sigură cibernetic ?
    4 1
  • Posibil sa gresesc dar nu are legatura si cu noile "comenzi rapide" sa le numesc asa pentru sistemele de siguranta si ce update-uri sunt necesare? Pentru ca daca e asa e oarecum logica miscarea Porsche tinand cont ca in scurt timp vor lansa noile modele si sa faca chiar si un mini facelift pentru actuala generatie n-ar fi rentabil. @dan_grc posibil ca faceilift-ul Daciei Spring sa fi aliniat modelul la noile cerinte europene
    4 0
  • Oricum nu aveau nicio sansa cand tesla vinde masini in toate categoriile. Ligheanele de la porsche nici nu se compara cu Tesla
    1 8
  • Seriff
    Corect, Porsche nu se compara cu Tesla.
    E la mii de ani lumina peste orice Tesla, care are antifonare si plastic de logan, plus design furat tot de la Porsche fiindca nu au fost in stare sa faca o masina originala, nici un om normal la cap nu ar alege Tesla in locul unui Porsche, apropo sunt unele Tesle pe olx de vreun an de vanzare, nu le ia nimeni, asta e soarta electricelor odata ce ies din garantie, raman pe viata acolo.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru