Opel a început producţia de motoare la noua sa fabrică din Ungaria

de Sebastian Toma
Marti, 12.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Opel din Szentgotthard a început să producă motoare. În primă fază, uzina va construi propulsoare 1.6 Turbo SIDI, urmând să livreze 500.000 de unităţi pe an atunci când va atinge capacitatea maximă.

Esential 500.000 de motoare pe an va produce fabrica Opel din Szentgotthard.
Opel a început să producă motoare la noua sa uzină din Ungaria, localizată în Szentgotthard. Uzina are 300 de salariaţi şi produce noul motor 1.6 SIDI cu injecţie directă. Fabrica a fost construită în baza unei investiţii de peste 500 de milioane de euro şi va livra 500.000 de motoare pe an atunci când va atinge capacitatea maximă. Planul Opel implică introducerea a două motoare noi în producţie la fabrica respectivă, care va ajunge să aibă 800 de salariaţi la jumătatea anului viitor, când va fi atins gradul maxim de ocupare.

SIDI este abrevierea de la Spark Ignition Direct Injection, iar această unitate va propulsa mai multe modele din segmentul compact şi mediu. Unitatea cu patru cilindri va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva, din luna martie, atunci când vom vedea de altfel şi debutul live al noului Cascada. Motorul 1.6 SIDI va fi disponibil în două versiuni de putere, Eco Turbo de 170 CP şi 280 Nm, respectiv Performance Turbo de 200 CP şi 286 Nm.

Chiar şi aşa, unitatea germană reuşeşte să scadă consumul cu 13% faţă de actualul 1.6 Turbo de 180 CP disponibil pe Astra şi Insignia. 

Pe lângă unitatea 1.6 SIDI, Opel va produce un nou motor diesel şi un nou motor otto la fabrica din Szentgotthard. Unitatea diesel face parte din noua familie, care se numeşte MDE şi va debuta pe Zafira Tourer. Propulsorul va fi disponibil în mai multe versiuni de putere, prima versiune urmând să ofere 136 CP şi 320 Nm. În raport cu actuala unitate de 2.0 litri, motorul este cu 10% mai economic.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (3)

  • antonny
    oare sunt in stare sa faca un motor competitiv ....????
    11 16
  • luca30
    NUUUUU! nu sunt in stare sa faca nici un fel de motor,,,,,Stau relativ bine pe foaie insa in viata reala consumul este mai mare fiabilitate extrem de proasta si servisare greoaie.Va propun un test......cand treceti pe langa un service auto numarati cate opel-uri sunt si cate masini in total. Eu am numarat si am nimerit cam asa 3 opeluri din 5 masini totale.......4 opeluri din 6 masini totale.....2 opeluri din 4 masini totale......Mentionez ca nu e acelasi service si nici nu sunt specializati pe opel.....
    11 15
  • @luca30
    aberezi exagerat !

    http://www.autozeitung.de/auto-vergleichstest/opel-insignia-und-vw-passat-im-verbrauchs-vergleich
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru