Opel oferă detalii suplimentare despre opțiunile de încărcare pentru Corsa-e: 12 minute pentru autonomie de 100 kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 03.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a oferit o serie de detalii suplimentare despre opțiunile de încărcare disponibile pentru Corsa-e, modelul electric care va fi disponibil începând din primăvara anului viitor.

Modelul electric Opel Corsa-e poate fi comandat pe piața din România pentru un preț de pornire de 29.600 de euro, iar livrările vor începe în primăvara anului viitor.

La momentul prezentării, constructorul german a menționat că modelul electric va avea o baterie de 50 kWh care promite o autonomie oficială de 340 de kilometri, calculată conform standardului WLTP.

În plus, germanii au menționat că încărcarea bateriei până la 80% din capacitate durează 30 de minute în cazul încărcării cu curent continuu la 100 kW.

Opel a furnizat acum mai multe detalii despre timpii de încărcare în funcție de tipul de stație pe care o alege utilizatorul. Astfel, în cazul utilizării stațiilor de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, bateria are nevoie de numai 12 minute pentru a obține o autonomie de 100 de kilometri.

În schimb, dacă stația de încărcare rapidă este de 50 kW, timpul de încărcare pentru o autonomie de 100 de kilometri crește la 19 minute.

De asemenea, Opel oferă informații și despre încărcarea la un wall-box casnic sau stație de încărcare de 11 kWh.

În această situație, trebuie să aștepți 90 de minute pentru ca mașina să poată parcurge circa 100 de kilometri.

Opel menționează însă că încărcătorul trifazic de 11 kW este disponibil în Germania, în timp ce în țările în care conexiunea de casă trifazică este mai puțin uzuală Corsa-e va fi livrat cu un încărcător monofazic de 7.4 kW.

De asemenea, clienții au posibilitatea de a folosi aplicația myOpel pentru a programa startul încărcării, opțiune utilă în cazul în care curentul electric este mai ieftin pe timp de noapte.

Via Opel

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Avand in vedere faptul ca o baterie de acumulatoare Li-ion se poate incarca intre 500-1.000 ori rezulta ca poti parcurge cu asemenea masina cca. 150.000 km ....
    Producatorul va garanta - pentru bateria de acumulatoare - cel mai probabil, o durata de exploatare minima de cca. 8 ani si o stare de sanatate a bateriei ramase de cca. 70% ....
    Pentru mers urban e chiar O.K. ....
    5 0
  • Chiar daca nu e subiectul articolului, ramane totusi cel mai important aspect al stirii: un Corsa electric (nu conteaza alte aspecte) costa 29600 EURO!!!!
    Ma intreb sincer la ce distanta suntem de momentul in care vor ajunge pretul electricelor acolo unde le e locul. Asta ar insemna ca un Corsa de asta sa coste 12-15k euro in loc de 30k. 15k euro inseamna combustibilul pentru minim 150k km. Si buburuzele astea cam atata fac in 10 ani.
    Hai cu egalarea.
    4 0
  • andrei
    e destul de clar ca daca vrei electrica si pret mic e imposibil momentan. nu iti iei electrica pentru economii.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru