Opel prezintă versiunile diesel și benzină ale noii generații Corsa: varianta de top are 130 CP și transmisie automată cu opt rapoarte

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunile cu motoare cu combustie internă ale noii generații Corsa. Clienții vor avea de ales motorizări cu puteri cuprinse între 75 CP și 130 CP. Pe piața din Germania, prețul de pornire anunțat este de 13.990 de euro.

Opel a prezentat versiunea electrică Corsa-e la începutul lunii curente. Acum, producătorul din Russelsheim a pregătit o galerie foto completă și detalii referitoare la versiunile echipate cu motoare cu combustie internă.

A șasea generație Opel Corsa va fi disponibilă cu o gamă completă de motorizări diesel și benzină. Conform oficialilor producătorului german, unitățile oferite sunt acum mai eficiente și promit consum și emisii reduse.

Versiunea de bază a noului Opel Corsa va fi echipată cu motorul de 1.2 litri aspirat natural de 75 de cai putere cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Clienții vor avea la dispoziție și motorul de 1.2 litri turbo în versiuni de 100 CP și 205 Nm, și 130 CP și 230 Nm. Varianta de 100 de cai putere va fi oferită standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, iar opțional clienții au la dispoziție o cutie automată cu opt trepte. Vârful de gamă de 130 CP va fi disponibil doar cu transmisia automată cu opt rapoarte.

Conform oficialilor Opel, versiunea de top este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 208 km/h.

Cei care își doresc un Opel Corsa echipat cu motor diesel au o singură variantă disponibilă: 1.5 litri de 102 CP și 250 Nm. Unitatea diesel va fi echipată cu un sistem pentru tratarea gazelor de evacuare cu o soluție pe bază de uree (AdBlue), procedeu cunoscut sub numele de reducere catalitică selectivă.

Noua generație Corsa va fi disponibilă în patru versiuni de echipare. Modelul va fi disponibil pentru comandă în Germania începând cu 1 iulie, iar prețul de pornire anunțat este de 13.990 de euro.

Varianta de bază a modelului subcompact are o masă totală de 980 de kilograme, cu 108 kilograme mai puțin comparativ cu vechea versiune. Odată cu noua generație Corsa, Opel introduce în segmentul subcompact farurile IntelliLux LED Matrix, o opțiune care până acum putea fi întâlnită doar pe modelele mai mari.

Asemeni versiunii Corsa-e, și variantele cu motoare cu combustie internă vor fi putea fi echipate cu un ecran central tactil cu diagonala de 10 inch (7 inch în varianta de bază).

Printre sistemele de siguranță incluse standard în echiparea de bază se numără Front Collision Warning cu Automatic Emergency Braking (AEB) și sistem pentru detectarea pietonilor, dar și Lane Keep Assist și Electric Parking Brake (EPB).

Comentarii (5)

  • Wow, nu credeam s-o vad p-asta. Nici-un comment la lansarea versiunilor lui Corsa. Eu am o intrebare, 1,2-ul este benzinarul PSA presupun ? Eu cred ca e ceva ce ar fi important de mentionat. Daca da, sper ca nu se v-or limita numai la 75 cai la cel aspirat . Ar fi urat din partea celor de la PSA. La greutatea lui, un Corsa 1,2 de 82 cai cred ca se va misca chiar bine.
    1 3
  • mircea badea
    iar diesel?!!!
    4 9
  • @antenistul: da mai, iti dai seama? In 2020 Diesel! :)))))
    7 3
  • Parere
    Chiar, iar diesel? Si se mai mira ca le scad vanzarile. Cine mai cumpara diesel in anul de gratie 2020?
    0 0
  • Era de asteptat....adio OPEL...dispare un mit.....Folosind traditia germana PSA baga pe gatul consumatorului toate REBUTURILE TEHNOLOGICE CU 3 PISTOANE....!!!!! Rusine !!!. Urmeaza Astra......cu motorizari ....de cacao Made in PSA........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru