Parisul propune un manifest dur împotriva mașinilor: limită de 30 km/h în oraș, fără mașini diesel din 2024 și spații pietonale în loc de parcări

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarul Parisului susține că va impune o limită de 30 km/h în oraș, va interzice mașinile diesel din 2024 și va transforma jumătate dintre parcări în spații pietonale, dacă va câștiga alegerile locale din 28 iunie.

Parisul s-a remarcat în ultimii ani prin numeroase inițiative de limitare a circulației mașinilor vechi și de promovare a soluțiilor alternative de mobilitate.

Primarul Anne Hidalgo și-a anunțat acum programul electoral pentru alegerile locale care vor avea loc în 28 iunie, iar aceasta susține că va continua proiectele de eliminare treptată a mașinilor din capitala Franței.

Într-un document care a primit numele "Manifest pentru Paris", Hidalgo susține că va limita viteza maximă în oraș la numai 30 km/h.

Singurele excepții vor fi reprezentate de câteva bulevarde principale ale orașului, printre care se numără Champs-Élysées, Boulevard Sébastopol, Boulevards des Maréchaux sau Boulevard Périphérique.

De asemenea, Hidalgo propune ca circulația mașinilor diesel să fie interzisă în oraș începând din anul 2024 și intenționează să transforme în zone pietonale aproximativ jumătate dintre parcările Parisului.

"Lupta împotriva poluării este o problemă de sănătate publică.

De aceea, vom continua să reducem importanța mașinii în orașul nostru. Nicio mașină diesel nu va mai circula în Paris din 2024, iar jumătate dintre locurile de parcare vor fi transformate în zone pietonale în următorii 5 ani", prevede Manifestul pentru Paris.

Via Le Figaro

Comentarii (7)

  • In principiu
    ar fi posibil. Parisul e deservit de o rețea de transport în comun foarte densă și practică. În plus, orașul intra-muros e destul de mic (mai puțin de jumătate din suprafața Bucureștiului, la o populație ceva mai mare) iar distanțele sunt rezonabile.

    Mai rămâne să îi și convingă pe alegători să renunțe la mașini...
    Asta va fi mai greu.
    11 5
  • Sa speram ca dupa Paris va urma si Micul Paris.
    7 20
  • petrusian
    o prostie. un motor de 2 litri sau peste polueaza mai mult la 30km/0ra decat la 60.
    14 2
  • Anonim
    Terminati cu prostiile domnilor ca o sa urmeze un protest muuuuult mai dur al somerilor care au lucrat in industria auto . Ca nu vad pe unde o sa angajati milioane de oamnei ramasi pe drumuri !!
    12 3
  • marian
    ,,nu ma interesează că motorul diesel actual raspunde normelor de poluare. Nu-mi place mie si gata.... afara cu el din Paris !!!".
    Sigur d-na primar mai are și alte păsărele !!! Votați-o !
    7 2
  • Mvaaaaiii... doamna nu stie că dizăl deasupra tuturor?
    4 2
  • Edikkk
    @petrusian

    Un motor termic poate da.... un motor electric nu !
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru