Peugeot 308 ar putea primi o versiune pur electrică în 2023: 400 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Peugeot 308 ar urma să primească o versiune pur electrică în 2023. Viitorul e-308 va fi disponibil atât în versiune hatchback cât și SW (break).

Încă de anul trecut, Jerome Micheron, directorul de produs al celor de la Peugeot, vorbea despre lansarea unei versiuni electrice pentru 308. Acum, britanicii de la Autocar vin cu informații (neconfirmate) suplimentare despre viitorul e-308.

Acesta va fi dezvoltat pe varianta electrificată a platformei EMP2 și va fi disponibil atât în versiune hatchback cât și break, sau SW în limbajul Peugeot.

Potrivit aceleiași surse, noul Peugeot e-308 va fi echipat cu un singur motor electric, montat pe puntea față, care va dezvolta 156 de cai putere și 270 Nm. Bateria va avea o capacitate de 50 kWh, arhitectură la 400V, și va putea fi încărcată cu până la 100 kW.

Peugeot țintește o autonomie de maxim 400 de kilometri și un consum de energie scăzut: 12.4 kWh/100 de kilometri.

Versiunea pur electrică a lui 308 ar urma să intre în producție în luna iulie 2023. Primele exemplare vor fi livrate la scurt timp.

via Autocar

Comentarii (6)

  • Imi place ca toti producatorii anunta versiuni sau modele noi electrice. Ma intreb, cati vor avea posibilitatea sa aloce 40k pentru o electrica si unde si cu ce le vom incarca, avand in vedere criza energetica care ne bantuie timpanele si buzunarele in ultima perioada.
    Probabil ca vom folosi mult timp masinile conventionale, pana cand vom reusi sa producem curent si din piatra seaca. Dar producatorii acestia de masini electrice, care anunta cu frenezie doar modele electrice, cui vor vinde? Cum vor supravietui cu volume mici de vanzari?
    14 2
  • Mie imi place altceva, orice test cu electrice, de la orice publicatie, este aproape la fel, adica toate electricele sunt super, perfecte, accesibile, deci fraier sa fii sa nu le cumperi .
    10 2
  • Edikkk
    De undeva trebuie să înceapă.

    Tesla nu a vândut model 3 din prima, a făcut Roadster - mult mai scumpă - prima dată.

    Vor ajunge şi la preţuri mai bune în 5-10-15 ani
    Dar cine are banii, nu aşteaptă pensionarea ca să aibă una.
    2 10
  • Mircea Badea
    oricine vrea poate sa-si ia electrica in leasing/rate.

    totusi ma enerveaza astea de arata ca un suv...ceva mai sport/joasa si finut nu se poate?
    3 4
  • Seriff
    Wow, 400 km autonomie? Asta da revolutie, tot in 7 ore se incarca? Absolut penibil
    10 2
  • Edikkk
    @Mircea Badea

    datorită bateriei din podea (nu au efectiv unde să o pună, pentru că... este multă) toată maşina trebuie înălţată cu 15-20 cm şi de aici mai bine le transformă în cross over sau SUV pentru ca să dea formă profilului.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru