Peugeot anunță noi lansări pentru toamnă: versiunea de serie a sportivei 508 Sport Engineered și un concept

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Joi, 12.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot va prezenta în septembrie versiunea de serie a sportive plug-in hybrid 508 Sport Engineered și un concept care va primi versiune de serie în 2023.

Peugeot a publicat în această săptămână o serie de imagini din timpul unor teste pe circuit cu sportiva 508 Sport Engineered.

Constructorul francez a confirmat acum prin vocea CEO-ului Jean-Philippe Imparato că versiunea de serie va fi prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Paris, programat pentru luna septembrie.

"La Salonul Auto de la Paris, care sper să aibă loc, vom face livrările primelor noastre spotive. În acest caz este vorba despre faimosul 508 Sport Engineered care în prezent este în teste. În funcție de cerințele publicului, vom extinde gama cu un nou model", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicației Auto Plus.

Stim deja că 508 Sport Engineered va avea un sistem de propulsie plug-in hybrid de 360 de cai putere. Conceptul cu același nume prezentat în urmă cu un an avea un motor pe benzină PureTech de 1.6 litri de 200 CP, un motor electric de 100 CP și un al doilea motor electric de 200 CP montat pe puntea spate.

Nu este clar ce baterie va integra versiunea de serie, însă conceptul era echipat cu un acumulator de 11.8 kWh care oferea o autonomie electrică de 50 de kilometri, conform standardului WLTP.

De asemenea, Peugeot va prezenta la Paris și un concept care anunță un nou model de serie în 2023, iar Imparato susține că acesta va indica direcția de design a constructorului pentru anii următori.

"Peugeot pregătește o surpriză frumoasă la salon: prezentarea unei mașini care va anticipa întreaga gamă Peugeot din următori ani.

Nu vă pot spune mai multe, dar pot menționa că va fi mașina anului 2023!", a adăugat el.

De asemenea, oficialul Peugeot a menționat că 20-25% dintre comenzile primite pentru noua generație 208 sunt pentru versiunea electrică e-208.

Via Auto Plus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru