Picătură cu picătură: posesorii de mașini electrice pe hidrogen au depășit 1.6 milioane de kilometri parcurși în SUA

de Mircea Meşter
Joi, 18.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși pe piață există doar două modele de serie pe hidrogen, iar stațiile de încărcare sunt limitate la zona Californiei, posesorii americani ai electricelor care au pile de hidrogen în loc de baterii au adunat un milion de mile rulate.

Statele Unite au fost mereu locul în care soluțiile noi din lumea auto au prins viață, iar propulsia electrică pe bază de hidrogen nu face excepție de la această regulă. Chiar dacă pilele de hidrogen pot fi considerate în acest moment mai degrabă de o soluție de alimentare expermentală, faptul că Toyota și Hyundai vând în SUA mașini electrice de serie care în loc de baterii au un rezervor pe hidrogen și pile care îl transformă în electricitate și apă pură îi ajută pe constructori să înțeleagă mult mai bine implicațiile acestui tip de tehnologie în viața reală.

Esential 6300 de "plinuri" au realizat deținătorii de mașini pe hidrogen la stațiile de încărcare True Zero din Statele Unite.
1.6 milioane de kilometri au adunat aceștia până acum.
Deși în SUA există în acest moment doar două modele electrice pe hidrogen (Toyota Mirai și Hyundai Tucson Fuel Cell) și 29 de stații publice de realimentare pentru aceste mașini, compania care deține majoritatea acestor "hidrogenării" a anunțat că posesorii modelelor alimentate astfel au adunat deja în SUA peste un milion de mile (1.6 milioane de kilometri) cu mașinile lor. 

Stațiile de alimentare True Zero reprezintă cel mai mare lanț de acest tip la nivel mondial, compania First Element, care deține aceste pompe, reușind să inaugureze până acum 15 puncte de încărcare în California pentru deținătorii mașinilor pe hidrogen.

Planul este de a extinde rețeaua la 19 stații până în primăvara anului viitor.

Comentarii (2)

  • ehe he mai e mult pana cand aceste cifre vor reprezenta ...nu km ci posesori
    4 3
  • Bravo Toyota. Toyota este cu 50 de ani peste fumegatoarele de la VW.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru