Porsche Macan: primul teaser video dezvăluie sunetul motorului

de Sebastian Toma
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un teaser video care dezvăluie sunetul motorizării lui Macan, fără să precizeze despre ce propulsor este vorba.

Porsche a publicat un teaser video cu aproape două săptămâni înaintea lansării lui Macan, SUV-ul său compact. Macan va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles şi teaserul prezintă sunetul unei motorizări din oferta acestui model. Cei de la Porsche au refuzat să ofere detalii despre propulsorul respectiv, însă spun că toate unităţile din gamă vor respecta normele Euro 6 şi că gama are un consum mediu situat între 9.2 şi 6.1 litri la sută, în timp ce emisiile CO2 variază între 159 şi 216 grame pe kilometru.

"Nu punem limită pasiunii noastre pentru sunetul dezvoltate de motoarele Porsche. Pe lângă performanţele ieşite din comun şi a eficienţei ridicate, Macan se va mândri şi cu un sunet special", au declarat reprezentanţii Porsche odată cu publicarea acestui clip.

Urmareste Automarket
Pentru dezvoltarea noului Macan, Porsche a investit 500 de milioane de euro la fabrica proprie din Leipzig, acolo unde începând cu această toamnă va exista o nouă linie de producţie.
La uzina din estul Germaniei se produc la această oră Panamera şi Cayenne, iar pentru adăugarea lui Macan în lista de modele fabricate va fi nevoie de 1500 de angajaţi adiţionali. Mai multe voci avizate susţin că va depăşi în popularitate cel mai vândut model al gamei, Cayenne. Primele estimări anunţă aproximativ 63.000 de unităţi Macan vândute în 2014 şi atingerea pragului de 200.000 de maşini vândute pe an cu cinci ani înainte de estimarea iniţială a oficialilor Porsche.

Via Porsche (Facebook)

Comentarii (8)

  • Ivanoff
    1.2 TSI (cu "I"-ul rosu) ?
    10 4
  • doar sunetul poate diferi la un Porsche nou fata de unul vechi.
    Designul e acelasi de pe vremea lu Hitler.
    7 5
  • Mdea.......cika s-au investit '' 500 milioane euro '' . Ma intreb cum de au curajul sa se vaite. Daca stam sa calculam, 63.000 exemplare anual x 70.000 euro ( sa zicem pretul uni model Macan ) , le vor iesi cam peste 4 miliarde de euro intr-un an, asta inseamna de aproape 10 ori mai mult decat a costat dezvoltarea acestui model. Deci ? Despre ce pierdere e vorba ?
    5 7
  • Pt tine incasarea este totuna cu profitul? Ca sa fabrice acele 63 de mii de exemplare n-au cheltuit niste bani, nu platesc niste muncitori cu mii de euro pe luna, nu platesc taxe? Deci bine ca nu esti vreun economist.
    8 4
  • 500 de milioane ? Bey esty nebun ? Vorba aia, la banii care-i incaseaza scoate de 30 de ori in cei 7 ani cat tine cu facelift cu tot. Si mai zic ca sunt saraci constructorii .bu-hahahaha
    2 3
  • @ivanoff
    Nu cred, TSI e depasit :) o fi ultima generatie de motoare, 1, 33 litri Toyota :)) azi maine o sa aveti si voi numai turbo benzina in gama si te potolesti. Ba chiar o sa le ridici in slavi nu?
    1 2
  • Ivanoff
    @alin
    Haide ca e buna asta...
    Clar e mai ok un 1,33 DualVVT-i (99CP) de la Toyota decat un 1,2 TSI (90 CP) de ultima generatie sau capodopera de motor a lui Ferdinand Porsche 1,4 MPI de 85 CP, este? :))))
    2 1
  • lumea a treia
    prea multi bani in tara asta, ia uite ce de masini de lux pe soselele noastre eu zic sa triplam impozitele.
    ps. oricum fraierii suporta taxele, iar noi smecherii care tepuim tot ce misca ne luam porcheurile, ce dracu, izi mani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru