Posibile schimbări în cadrul Grupului Volkswagen: CEO-ul Porsche ar putea trece la conducerea Volkswagen, iar șeful Skoda ar putea gestiona marca din Stuttgart

de Cornel Șocariciu, Porsche
Vineri, 05.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oliver Blume, actualul CEO Porsche, ar urma să preia conducerea Volkswagen, conform unor informații apărute în presa din Germania. În același timp Bernhard Maier, șeful Skoda, ar urma să gestioneze destinul Porsche.

Grupul Volkswagen pregătește o serie de schimbări la nivel înalt, conform unor informații apărute în presa din Germania. Oliver Blume (foto), actualul CEO Porsche, ar urma să preia frâiele Volkswagen și să rezolve cât mai rapid problemele cu care constructorul german s-a confruntat în ultima perioadă (oprirea livrărilor lui Volkswagen Golf și întârzierea producției lui ID.3).

În aceste condiții, Herbert Diess, actualul CEO Volkswagen, ar urma să părăsească brand-ul german. Cu toate acestea, Diess nu va pierde poziția de președinte în cadrul Grupului Volkswagen.

Aceleași surse menționează că locul lăsat liber de Blume va fi preluat de Bernhard Maier, actualul CEO Skoda.

Cariera lui Bernhard Maier în cadrul Grupului Volkswagen a început la Porsche în 2001. Acesta a ocupat poziția de manager de vânzări pentru piața din Germania, iar în 2010 a fost numit director al departamentului de vânzări și marketing Porsche. Cinci ani mai târziu, Maier a fost numit CEO Skoda.

Pentru moment, oficialii Volkswagen nu au comentat informațiile referitoare la aceste schimbări.

Via | AMS | Motor1

Comentarii (1)

  • Asta e o veste fantastica! Individul care e acum la conducerea VW trebuie sa dispara cat mai curand, am spus-o deja demult si chiar si aici. Omul pur si simplu distruge compania aia. Ma bucur ca s-au trezit la timp.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru