Premieră în Austria: În august au fost înmatriculate mai multe mașini electrificate decât cele cu motor pe benzină

de Alexandru Monenciu
Luni, 13.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luna august a adus o premieră în Austria, în ceea ce privește înmatriculările de mașini electrice și hibride. Pentru prima dată, acestea le-au depășit pe cele de vehicule echipate cu sistem de propulsie pe benzină.

Mașinile electrificate par că se bucură de o popularitate tot mai mare în Austria. În luna august, pentru prima oară, au fost înmatriculate mai multe vehicule electrice sau hibride decât mașini echipate cu sistem de propulsie alimentat cu benzină.

Concret, cota de piață a mașinilor electrificate s-a situat la 42.2%, iar cea a vehiculelor alimentate cu benzină a fost de 35.1%. Cota de piață a mașinilor diesel a fost de 22.7%, potrivit directorului Oficiului de Statistică din Austria, Tobias Thomas.

În Norvegia, lucrurile stau și mai bine pentru mașinile electrificate. În luna august, 92% din mașinile noi comercializate în această țară au fost fie electrice, fie echipate cu sistem de propulsie hibrid sau plug-in hybrid.

Mașinile pe benzină au reprezentat doar 4.6% din totalul mașinilor noi vândute luna trecută în această țară. Procentajul este și mai mic în cazul mașinilor cu motoare diesel: 3.2%.

via Economica.net

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Au mai avut o premiera austriecii...
    "Muhammed’ Is Third Most Popular Baby Name in Austria in 2017" eclar,trebuie sa-i urmam
    18 8
  • Edikkk
    La copii arabi a pune mai multe nume mici este o obişnuinţă şi cum fac şi românii de pun nume de sfânt / sfântă la copii în plus de numele mic care chiar o să îl folosească

    Aşa cum pun la copii şi Maria, arabii mai pun şi Mohammed.

    Nu este că s-au născut mai mulţi arabi, dar pe mulţi îi chema şi Mohamed,

    Dar ştirea dacă e fake e mai mişto, pentru unii.
    4 11
  • mircea badea
    mda, romanasii se pregatesc sa le vanda dieselurile sh cand se vor trezi saracii astia..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru