Prețuri Kia Picanto facelift în România: start de la aproape 12.300 de euro pentru modelul asiatic de clasă mini

de Cornel Șocariciu
Vineri, 07.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat lista de prețuri pentru Picanto facelift. Pe piața din România, cea mai accesibilă versiune pornește de la 12.275 de euro și este echipată cu motorul aspirat natural de 67 de cai putere.

Kia a publicat primele imagini și detalii referitoare la Picanto facelift la începutul lunii iunie. Producătorul asiatic a pregătit mici modificări exterioare și un interior care acum va fi disponibil cu un ecran central tactil cu diagonala de 8 inch și un pachet generos de sisteme de siguranță. Totodată, Kia Picanto va fi disponibil și cu o transmisie robotizată.

Acum, constructorul sud-coreea a publicat lista de prețuri a lui Picanto facelift pentru piața din România. Cea mai accesibilă variantă va fi echipată cu motorul pe benzină aspirat natural de un litru și 67 de cai putere. Prețul de pornire al acestei versiuni este de 12.275 de euro.

Cea de-a doua motorizare propusă pentru Kia Picanto facelift este tot una aspirată natural pe benzină: 1.2 litri cu 84 de cai putere și 122 Nm. Vârful de gamă va fi echipat cu un motor turbo pe benzină de un litru cu 100 de cai putere și 172 Nm.

Clienții vor putea comanda ambele unități aspirate natural atât cu o transmisie manuală cu cinci trepte, cât și cu transmisia robotizată. Propulsorul turbo va fi disponibil doar cu o cutie manuală, tot cu cinci trepte.

Patru niveluri de echipare sunt propuse de asiatici: Urban, Trend, GT Line și X Line.

Noul Kia Picanto facelift: versiuni, date tehnice și prețuri.

Varianta de bază Urban va fi echipată, printre altele, cu următoarele: jante din oțel cu diametrul de 14 inch, sistem de aprindere automată a luminilor, oglinzi exterioare în culoarea caroseriei, grilă frontală argintie, tapițerie din stofă și aer condiționat manual.

Versiunea Trend plusează cu următoarele: grilă frontală cu elemente cromate, geamuri electrice față cu funcție Auto Up/Down & Safety, schimbător de viteze cu accesorii cromate, sistem audio cu difuzoare integrate și în portierele din spate, instrumentar de bord cu ecran central de 4.2 inch și sistemul Forward Collision Avoidance Assist.

Cei care optează pentru varianta GT Line vor primi și următoarele dotări: sistem de frânare cu discuri și pe puntea spate, jante din aliaj cu diametrul de 15 inch, lumini de zi cu LED, proiectoare de ceață, stopuri cu LED, grilă frontală și scut în nuanța Black High Glossy, praguri laterale în culoarea caroseriei, ornamente exterioare cromate, volan sport îmbrăcat în piele, cotieră centrală cu spațiu de depozitare și sistem de climatizare automată.

Pentru varianta X Line, asiaticii au pregătit și următoarele echipamente: suspensii speciale, lumini pentru semnalizarea schimbării de mers integrate la nivelul oglinzilor, praguri laterale și ornamente exterioare negre, oglinzi exterioare reglabile electric și încălzite, geamuri electrice față și spate cu funcția Auto Up/Down & Safety, și senzori de parcare spate.

KIA PICANTO FACELIFT VERSUS PRINCIPALII CONCURENȚI*
PUTERE
(CP)
CONSUM
(litri/100 km)
ACCELERAȚIE 0-100
(secunde)
PREȚ DE LISTĂ
(cu TVA)
Fiat 500
1.2 litri, benzină
Man, Pop
69 5.1 12.9 13.219
Hyundai i10
1.0 litru, benzină
Man, Comfort+
67 5 14.6 13.459
Kia Picanto facelift
1.0 litru, benzină
Man, Urabn
67 n/a 14.6 12.275
Toyota Aygo
1.0 litru benzină
Man, X-start
72 5 13.8 10.391
*modele cu motorizări echivalente sau apropiate

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    doar cu citeva sute mai ieftina ca kia rio de 84 cp, chiar nu mai inteleg nimic.
    iar kia sint mai chitrosi ca hiunday la pomeni.
    findca si fratele i10 are pret din basme 13 mii jumate dar cu rabla vad ca e la vreo 8 mii.
    9 1
  • fara alehas
    @netam-nissan
    Hyundai i20 e facut la turci, Kia Rio in Slovacia. De aici si diferentele.
    5 1
  • @netam-nissan
    diferența e că în zilele noastre cumpărăm mai puțină mașină și mai mult gadget, iar tehnologia are cam același preț indiferent de clasă, zic eu...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru