Prima mașină electrică de la Sony? Producătorul de electronice a început testele cu prototipul Vision-S

de Paul Cosma
Miercuri, 13.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de electronice Sony a început testele pe drumurile publice cu prototipul electric Vision-S. Conceptul are două motoare de 272 de cai putere și este dezvoltat în parteneriat cu austriecii de la Magna-Steyr.

Sony a produs o surpriză la târgul de tehnologie CES 2020 prin prezentarea conceptului electric Vision-S. La vremea respectivă, japonezii au spus că acest prototip are două propulsoare de 272 CP, care poate ajunge la 100 km/h în 4.8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h. 

Sony a transmis acum că a finalizat o etapă de dezvoltare a lui Vision-S și că a început testele cu prototipul pe drumurile publice din Austria. Scopul declarat de companie este “contribuția la evoluția mobilității”. 

Sony nu a confirmat sau infirmat până acum ipoteza ca prototipul electric să primească o eventuală versiune de producție.

Șasiul lui Vision-S a fost dezvoltat de producătorul austriac Magna Steyr, care produce la uzina de la Graz modele precum Toyota Supra, BMW Z4 sau Mercedes-Benz Clasa G. În plus, numeroasele tehnologii prezente la bord au fost realizate împreună cu companii precum Nvidia, Continental, Bosch, ZF și Qualcomm. 

Via Sony

Comentarii (9)

  • Johnny
    Mult succes, cu cat mai multe cu atat mai bine.
    4 1
  • Observ ca mai nou masinile se construisc pe piese, ca un calculator de birou. Iei sasiu de la X, senzorii de la Y, motorul de la Z, mai pui si baterii si... gata masina! Ce dezvoltare, ce inovatie... "Inovatia" vine de la programatori. Trantesti si un display cat mai mare si te pregatesti de vanzare.
    10 2
  • ..or avea si ei macar sistemul audio dezvoltat/produs in-house !?...ori o fi tot BO , HK..etc !? Am mai spus-o in trecut, este foarte posibil ca multi constructori traditionali sa devina niste simpli carosieri ai gigantilor IT intr-un viitor nu foarte indepartat.
    @AM : inca lucrati la layout ?..sper ca da !
    8 0
  • Ali electricul
    am un aspirator Sony care merge foarte bine. In curand o sa-mi iau al doilea.
    Atentie baieti la fake-urile Adibas, PLIma, Mike, Leuis, KlA si multe altele.
    3 1
  • Octavian
    Asteptam plin de interes electricele Arctic, Indesit, Whirlpool si chiar Vortex :)
    9 0
  • @adigo
    Nu ai inteles, si dupa manutele verzi primite nici altii nu au inteles, ca automobilul numai este "rocket science". Automobilul e un aparat cu care te misti din punctul A in pc B. Atat si nimic mai mult. Mai multa munca se depune cand faci un far performant si un senzor de proximitate decat un sasiu sau un tren de rulare.

    Cand va veni vremea sa nu mai ridicam automobilul pe un piedestal?
    0 5
  • @@adigo
    neumitule A in B, dupa tine si femeia are doar rolul de reproductie. N-ai inteles nimic din automobil, mi-e mila de tine. Poate daca vei conduce mai mult timp vreodata o masina adevarata vei intelege. Din pacate cred ce nici asta nu te va scoate din adancul neputintei fizice si intelectuale in care te afli. Ce cauti pe siteul asta de masini? Vrei sa darami piedestalul?
    0 0
  • Johnny
    @@adigo, esti tare, mergi si la un meeting si striga invers de cei din jurul tau.. lol
    0 0
  • Johnny
    Serios vorbind acum, nu este exclus sa apara f multi noi producatori a.i.asemeni altor produse, unii nu retin si nu citesc nici ce marca cumpara dintr- o multitudine.
    Fabricantii ne lasa sa credem acum cu electricele ca au reinventat roata, cand se pare ca s- a atins o limita de fapt si toti asambleaza asemeni telefoanelor, dar softul face diferenta. Pana acum pe piata auto era aproape imposibil de patruns, zeci de incercari au ramas la stadiul de concept
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru