Surpriză la târgul de tehnologie CES 2020: Sony a prezentat conceptul electric Vision-S cu două motoare de 272 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 07.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de electronice Sony a produs o surpriză la târgul de tehnologie CES 2020 prin prezentarea conceptului electric Vision-S cu două motoare de 272 de cai putere dezvoltat în parteneriat cu Magna-Steyr.

În ultimii ani, constructorii auto au început să fie prezenți la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas pentru a prezenta o serie de concepte inedite.

Iată însă că la ediția din acest an un astfel de concept este prezentat de o companie care, cel puțin teoretic, nu are nicio legătură cu industria auto.

Cunoscuți în special pentru televizoare, telefoane mobile sau consola de jocuri PlayStation, japonezii de la Sony au produs una dintre cele mai mari surprize de la CES prin prezentarea conceptului Vision-S.

Vorbim despre un sedan electric care are un design asemănător cu Porsche Taycan, în timp ce interiorul este dominat de ecrane de mari dimensiuni care pot fi asemănate cu cele prezente pe modelul electric de oraș Honda e sau pe Byton M-Byte.

Din punct de vedere tehnic, japonezii au fost zgârciți în detalii, însă știm că acest concept este echipat cu două motoare electrice de câte 272 de cai putere și că ajunge la 100 km/h în 4.8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h.

De asemenea, conceptul include 33 de senzori care detectează oamenii și obiectele și beneficiază de o serie de tehnologii autonome.

Pentru a dezvolta acest concept, producătorul japonez a inițiat numeroase parteneriate tehnice cu companii din industria auto.

Șasiul a fost dezvoltat de producătorul austriac Magna Steyr, care produce la uzina de la Graz modele precum Toyota Supra, BMW Z4 sau Mercedes-Benz Clasa G. În plus, numeroasele tehnologii prezente la bord au fost realizate împreună cu companii precum Nvidia, Continental, Bosch, ZF și Qualcomm.

Cel puțin pentru moment, Sony nu a detaliat dacă intenționează să dezvolte acest concept în producție de serie.

Via Engadget, Motor1

Comentarii (4)

  • este buna sursa de inspiratie Taycan ul.....
    11 7
  • ACE - Craiova
    Nu arata rau deloc acest "concurent" pentru TESLA Model S.

    S-ar parea ca bateria conceptului are o capacitate peste 100 kWh iar autonomia electrica este estimata la 300 mile (circa 482 km).

    Posibilitatea reala de ajunge pe strazi acest concept este insa destul de redusa chiar daca firma Magna Steyr ar avea capacitatea tehnica de a-l produce, in serie...

    https://fossbytes.com/tesla-model-s-rival-sony-vision-s-electric-car-revealed/
    20 19
  • bai nene da lipsa mare de imaginatie pe toata planeta daca toate conceptele sint VISION
    de fapt si designu astuia e praf de varza nu doar numele
    p.s. @am. vedeti ca fisker a prezentat la ces ultima lui abureala tot electrica nu se putea altfel.
    OCEAN e mai misto ca asta escrocul danez are mare talent si mereu a dat tzepe credibile
    26 14
  • netam-nissan
    mk8 nu mai posta adevaruri nu vezi ca supara daca ii scoti din vizioanele lor cu sony si fisker mari fabricanti auto
    fa mai bine ca mine si gandeste-te cum sa iti electrifici cazanu ca duamna firea nu doarme si sigur nu ai vreo scula din triada la cat de catranit pari
    21 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru