Prima maşină electrică Seat va apărea în 2019: model nou sau versiune ecologică pentru un model existent?

de Daniel Popescu
Joi, 20.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că va lansa în 2019 primul său model electric, însă nu are de gând să introducă şi versiuni hibride pentru actualele modele din gamă.

Pentru o lungă perioadă de timp, SEAT a refuzat să dezvolte modele electrice sau hibride din cauza costurilor ridicate, mai ales că producătorul spaniol a traversat o lungă perioadă de incertitudine din punct de vedere financiar.

Evoluţiile din ultimele luni, în care fiecare constructor major a anunţat planuri ambiţioase în această direcţie, plus planurile agresive ale Grupului Volkswagen în lumina scandalului Dieselgate, au determinat însă Seat să-şi schimbe strategia din mers.

Cu ocazia prezentării lui Leon facelift, Enrique Pastor, directorul executiv de cercetare de piaţă al constructorului, a dezvăluit că Seat va lansa o maşină electrică în 2019. Practic, aceasta va sosi pe piaţă după lansarea SUV-ului Arona programată pentru anul viitor, dar înaintea unui SUV de mari dimensiuni.

Urmareste Automarket
Oficialul Seat nu a menţionat dacă va fi vorba despre un model pur electric sau despre o versiune electrică a unui model care beneficiază de motorizări tradiţionale.
Totuşi, cu aproximativ o jumătate de an în urmă, presa internaţională a relatat că Seat va lansa un mini-SUV în jurul anului 2020, care va purta numele Marbella (folosit anterior în anii '80) şi care va avea şi o versiune electrică.

Pe de altă parte, Seat a exclus posibilitatea de a lansa versiuni hibride ale actualelor modele, cel puţin în următorii doi ani. Decizia este legată din nou de costurile prea mari pe care le presupune dezvoltarea unui astfel de model. Seat are o poziţie similară şi în privinţa maşinilor complet autonome, considerând că acestea nu vor apărea prea curând în producţie de serie.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru