Primele detalii despre Volkswagen Golf 8 GTI și Golf 8 R: cele două modele se lansează în 2020

de Daniel Popescu
Sambata, 16.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că versiunile GTI și R pentru noua generație Golf 8 vor fi lansate pe piață în 2020, la scurt timp după startul vânzărilor pentru versiunea standard.

Volkswagen a anunțat în această săptămână că va amâna prezentarea oficială a noii generații Golf 8 pentru ultima parte a acestui an, după Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, în timp ce vânzările sunt programate să înceapă în prima parte a anului 2020.

Cu toate acestea, decizia nu va afecta planurile constructorului german pentru cele două versiuni de performanță, Golf 8 GTI și Golf 8 R, care vor fi disponibile de asemenea pe piață în 2020.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Volkswagen pentru publicația australiană Wheels, care a anunțat că versiunea GTI va putea fi achiziționată din al treilea trimestru al anului viitor, în timp ce Golf 8 R va urma în ultima parte a anului.

Perioadele sunt valabile pentru piața australiană, astfel că este posibil ca debutul european al celor două versiuni să aibă loc chiar mai devreme, la scurt timp după versiunea standard a lui Golf 8.

În mod obișnuit, versiunile GTI și R ale lui Golf se lansau pe piața chiar și la doia ani după versiunea standard, însă este posibil ca strategia să fi fost schimbată ca urmare a faptului că Golf GTI a fost retras din oferta constructorului german pentru că nu a fost omologat pentru noul standard de emisii WLTP.

Presa germană a susținut că Volkswagen a amânat lansarea lui Golf 8 pentru 2020 din cauza unor probleme tehnice la noile tehnologii care vor fi introduse pe hatchback-ul compact, însă constructorul afirmă că decizia a fost luată pentru a evita lansarea în preajma sărbătorilor de iarnă.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • Ce-i cu stopul asta de...polo?In fine,prostimea se va inghiesui la greu ,dati pe el baieti ca-i fain si bun!...si nemtesc,ce sa mai?!...
    21 18
  • andrei
    singura prostime e constituita din aia care ii judeca pe altii ca si-au luat un produs pe banii lor, doar pentru ca nu le place lor personal (din motive stupide si puerile) acel produs. aia e singura prostime. FELICITARI: pari ca faci parte din ea!
    16 13
  • @andrei... bv ... PS .. atata timp cat nu este motorina nu am nimic impotriva brandului VW.. PS2: #sieu
    4 4
  • hazard
    NOx de la VW e mai special, este peste tot si foarte toxic. Ceilalti producatori fac numai dieseluri curate pentru ca au grija de sanatatea clientilor si de banii acestora.
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru