Primele imagini cu Porsche Panamera facelift: sedanul coupe a stabilit un record pe Nurburgring și va avea "mai multă putere"

de Daniel Popescu
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a efectuat o sesiune de teste pe circuitul de la Nurburgring cu Panamera facelift, despre care menționează pentru moment că va avea "mai multă putere și o direcție mai precisă".

Porsche Panamera urmează să primească un facelift în perioada următoare, iar constructorul german a ales un mod inedit să înceapă campania de teasing printr-o sesiune de teste pe circuitul de la Nurburgring.

Cu această ocazie, Porsche a publicat și câteva imagini cu versiunea de producție a lui Panamera facelift cu un ușor camuflaj.

Cel mai bun timp realizat de Panamera facelift pe circuitul german cu o lungime de 20.832 km a fost de 7:29.81, ocazie cu care Porsche susține că a stabilit un nou record pentru un vehicul de producție în categoria "executive cars".

Pentru moment, Porsche nu a prezentat detalii tehnice despre Panamera facelift, însă Thomas Friemuth, vice-președinte al liniei de modele Panamera, oferă o serie de indicii.

"Pe lângă puterea mai mare, au fost aduse îmbunătățiri la stabilitatea în viraje și precizia direcției. Aceste îmbunătățiri vor fi vizibile atât în privința confortului, cât și al performanței. Recordul impresionant este o dovadă în acest sens", a precizat el.

De asemenea, Porsche a adus o serie de modificări la șasiu, dinamica laterală sau sistemul de stabilizare, în timp ce pneurile Michelin UHP au oferit o aderență superioară.

Actualul Porsche Panamera mizează în versiunea de top pe un motor V8 de 4.0 litri care generează 550 de cai putere și un cuplu maxim de 770 Nm. Acesta a fost cronometrat pe Nurburgring în 2016 cu 7:38.46, astfel că Panamera facelift marchează un progres semnificativ din acest punct de vedere.

Prezentarea oficială a lui Porsche Panamera facelift va avea loc până la sfârșitul lunii august.

Via Porsche

Comentarii (2)

  • Ce-i aia, Popescule, executive cars? In ce dictionar al limbii romane ai gasit asta?
    5 0
  • Stie careva cum mai multe marci pun motoare de 3-4 litri cu sute de cai cand restul se plang ca nu fac fata cu noxele la regulile UE si pun motorase de 1 litru?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru