Primele schiţe oficiale ale versiunii Nissan a lui Duster, destinată pieţei din India

de Sebastian Toma
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat primele schiţe oficiale ale modelului Terrano destinat pieţei din India. Acesta este bazat pe Duster şi prezintă o serie de modificări estetice.

Esential 60.000 de unităţi Renault Duster au fost vândute în India în primele 12 luni de la debutul SUV-ului pe piaţa respectivă.
Nissan a prezentat prima schiţă oficială a noului Terrano, un model bazat pe Duster pe care îl va comercializa în India. Constructorul nipon se bazează pe capacităţile platformei pe care este construit Duster în atragerea noilor clienţi pe piaţa din India. În primul an de la lansarea pe piaţa din India, Renault Duster a înregistrat 60.000 de unităţi vândute, iar cei de la Nissan sunt încrezători că diferenţa de preţ dintre versiunea lor şi original nu ar trebui să fie o problemă, unele voci susţinând că ar fi vorba despre echivalentul a 600 de euro între un Renault Duster de bază şi Nissan Terrano de bază pe piaţa din India. Debutul comercial al noului Nissan Terrano va avea loc în ultima parte a anului curent.

"Terrano va juca un rol important în creşterea vânzărilor pe piaţa din India.

Sunt încântat să prezint atât numele, cât şi prima imagine a ceea ce va deveni un model foarte important pentru Nissan. Puteţi vedea din schiţă că Terrano are un design îndrăzneţ şi distinctiv, care va atrage o bază de clienţi mare din India. În ceea ce priveşte performanţele sale şi alte caracteristici, vom prezenta ulterior informaţii suplimentare", a declarat Kenichiro Yomura, Preşedinte şi CEO Nissan Motor India Pvt Ltd.

Urmareste Automarket
După debutul din India, unele voci spun că Terrano ar putea fi introdus şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, însă aceste zvonuri nu au fost comentate de reprezentanţii mărcii japoneze.
Nissan va construi noul Terrano la uzina sa din Oragadam, Chennai, unde este produs şi Renault Duster. În aceeaşi uzină este fabricată şi versiunea cu postul de conducere pe partea dreaptă a lui Dacia Duster, comercializată în Regatul Unit şi Irlanda, unde este vândută sub sigla Dacia. Însă, pe piaţa din India, Duster nu este vândut sub sigla constructorului din Mioveni, ci sub denumirea de Renault Duster, cu sigla aferentă.

Via Indianautosblog | Nissan

Comentarii (4)

  • Arata bestial ! Good job Nissan !
    25 2
  • Uitasem de numele Terrano. Mi-au placut modelele Terrano si odata cu cresterea cotei de piata a SUV-urilor, modele precum Terrano (construite cu sasiu separat) nu si-au mai gasit locul pe piata.

    Noul Terrano va fi un SUV dar arata foarte, foarte bine. Si....cred ca mi-ar placea sa-l vad la vanzare si in Europa. Desi, nu prea cred ca se va intampla acest lucru, in gama existand Qashqai.
    7 1
  • osmihai
    sa inteleg ca dacia duster cu volan pe dreapta se fabrica in india???
    5 1
  • antonny
    @ osmihai......duster cu volan pe dreapta se fabrica Romania alaturi de logan mcv .......
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru