Primele teasere cu Peugeot 2008 DKR, maşina cu care francezii vor să cucerească Raliul Dakar în 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 11.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 2008 DKR, maşina cu care Carlos Sainz şi Cyril Despres vor concura în ediţia de anul viitor a Raliului Dakar, a fost prezentată în câteva teasere şi imagini de detaliu de către constructorul francez înainte de lansarea oficială programată pentru 15 aprilie.

Esential 2015 este sezonul in care Peugeot va reveni in Raliul Dakar
2008 DKR este numele masinii cu care Peugeot va concura la Dakar anul viitor
La numai două săptămâni după ce a confirmat oficial revenirea în Raliul Dakar începând din sezonul 2015, Peugeot a publicat câteva teasere ale maşinii cu care speră să repete performanţele obţinute la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90.

Constructorul francez a dezvăluit câteva detalii ale părţii din spate ale maşinii Peugeot 2008 DKR, dar şi o imagine cu partea frontală care pare să fie randată pe calculator, pe lângă un teaser din care se observă câteva linii generale ale maşinii.

Lansarea oficială a noului Peugeot 2008 DKR va avea loc marţi, 15 aprilie, la ora 11:00, ora României.

Peugeot va aborda ediţia 2015 a Raliului Dakar cu o echipă redutabilă de piloţi alcătuită din Carlos Sainz şi Cyril Despres.

Sainz a câştigat titlul în Campionatul Mondial de Raliuri în 1990 şi 1992, dar şi Raliul Dakar în 2010, în timp ce Despres este unul dintre veteranii Raliului Dakar la clasa moto. Francezul a luat startul în fiecare ediţie începând din anul 2000 şi a obţinut până în prezent cinci victorii, printre care şi cele din 2012 şi 2013.

Peugeot a obţinut patru victorii consecutive în Raliul Dakar în perioada 1987-1990, fiecare dintre acestea fiind presărată cu numeroase incidente şi evenimente neprevăzute.

▶ Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar.

Raliul Dakar 2015 va avea loc în perioada 4-17 ianuarie şi va traversa Argentina, Chile şi Bolivia, punctul de plecare şi de sosire urmând să fie Buenos Aires.

Via Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru