Primul teaser cu viitorul BMW M4 GT3: modelul de competiții va fi disponibil din 2022

de Cornel Șocariciu
Duminica, 08.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație BMW M4 va avea și o versiune de circuit M4 GT3. Modelul de competiții pregătit de producătorul german va fi disponibil începând cu sezonul din 2022.

BMW a expus Concept 4 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an. Prototipul constructorului german va sta la baza viitorului Seria 4, model care ar urma să fie prezentat în cursul anului viitor. Totodată, nemții pregătesc și o versiune de top M4.

Acum, oficialii BMW spun că vârful de gamă va fi disponibil și într-o variantă de circuit M4 GT3. Conform reprezentanților producătorului bavarez, viitorul M4 GT3 va fi disponibil din sezonul 2022 și va fi echipat cu motorul pe benzină S58 de 3.0 litri cu șase cilindri care va oferi peste 500 de cai putere.

Acest motor este deja disponibil pe X3 M și X4 M. În cazul versiunilor Competition, propulsorul dezvoltă 510 cai putere la 6.250 rpm și 600 Nm între 2.600 și 5.950 rpm.

"Este normal ca viitoarele modele de circuit dedicate clienților privați să aibă la bază următorul M4. Cu viitorul M4 vom stabili standarde noi de performanță pentru modelele de serie, motiv pentru care și mașina de GT3 va miza pe aceeași platformă", Markus Flasch, CEO-ul BMW M.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru