Producătorul de mașini electrice Rivian debarcă în Europa la începutul anului 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 12.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de mașini cu zero emisii Rivian a confirmat debutul pe piața europeană "cândva la începutul anului 2022". Anunțul a fost făcut prin intermediu unui email, transmis mai multor potențiali clienți de pe Bătrânul Continent.

Compania Rivian a fost înființată în 2009 în California. Opt ani mai târziu, Rivian a anunțat că urmează să construiască un SUV și un pick-up, ambele cu zero emisii. Acestea au fost denumite R1S, respectiv R1T, și au fost prezentate oficial în 2018 la Los Angeles.

La finalul anului trecut, fondatorul mărcii americane a dezvăluit că intenționează să dezvolte și modele de dimensiuni mai mici, destinate unor piețe precum China și Europa.

Acum, prin intermediul unui email trimis potențialilor clienți, Rivian a confirmat că debarcă în Europa "cândva la începutul anului 2022."

Documentul nu preciza modelele pe care le va comercializa Rivian pe Bătrânul Continent. Având în vedere că pick-up-urile nu sunt chiar atât de populare aici, cel mai probabil modelul de bază va fi SUV-ul electric R1S.

"Nu am fi un producător serios de automobile dacă nu ne-am gândi la China și Europa ca două piețe importante pe termen lung," susținea fondatorul companiei în 2020

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Curat ecologie sa vinzi un dulap de 5m+ cu care sa mergi pe stradutele inguste din Europa,mi-ar placea sa-l vad cum se chinuie mai ales pe stradutele din orasele din Spania si Italia. De la75 000dolari in Sua,probabil de la 90 000euro in Europa. Suma maricica,zic sa-i ajutam aici in Romania pe electrocrizati cu un ecobonus de 11 000euro din banii tuturor sa si-l cumpere.
    14 4
  • "Producătorul de mașini cu zero emisii Rivian .." care nu a produs nici o masina pana acum debarca si in Europa cu aceiasi strategie sublima dar care lipseste cu desavarsirea de a fi vesnic intr-o lansare si intr-o anuntare dar fara nici o vanzare.
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru