Proiect: Autorităţile vor să introducă roviniete de 10 şi de 90 de zile

de Sebastian Toma
Vineri, 12.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine propune introducerea a două tipuri noi de rovinietă, care să fie valabile 10, respectiv 90 de zile, informează ZF.

Esential 4 euro ar urma să coste o rovinietă valabilă 10 zile pentru un autoturism cu masa de până la 3.5 tone.
Rovinieta ar putea să fie modificată în viitorul apropiat, arată Ziarul Financiar, citând un proiect propus de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Respectivul departament a prezentat un proiect de act normativ privind modificarea OUG 15/2002, în baza căruia vor să schimbe preţul rovinietei şi să introducă două tipuri noi de roviniete. Noile roviniete ar urma să fie valabile 10 sau 90 de zile, completând oferta actuală, care oferă valabilitate între 7 zile şi 12 luni.

Rovinieta de zece zile ar costa patru euro, potrivit acestui proiect, în timp ce rovinieta de 90 de zile ar costa 13 euro. În prezent, rovinieta de şapte zile costă trei euro pentru un autoturism, în timp ce rovinieta valabilă 30 de zile costă şapte euro. Rovinieta valabilă pentru un an întreg costă 28 de euro pentru un an.

Tariful rovinietei ar putea să crească pentru vehiculele de transport marfă sau persoane care au o masă de 3.5-7.5 tone, respectiv 9-23 locuri.

Proiectul de modificare a ordonanţei respective include şi o extindere a modalităţilor de plată a rovinietei. O altă modificare este eliminarea posibilităţii de exceptare de la plata rovinietei a unor vehicule, cum ar fi cele destinate transportului public local de persoane sau folosite de unele dintre instituţiile subordonate MAI. În cazul în care şoferii nu vor plăti amenzile aferente circulării pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine propune reţinerea certificatului de înmatriculare al vehiculului respectiv până la plata amenzilor, potrivit sursei citate.

Via ZF

Comentarii (3)

  • Autoritatile abjecte ar trebui sa le scoata deoarece sunt platite si in combustibil! Sau sa isi aleaga care din ele sa fie platite nu amandoua!
    12 1
  • Pe 3 luni? Astia reinventeaza apa rece! Eu am cumparat deja luna trecuta rovinieta pe 3 luni. Si a costat tot cam asa, vreo 56 de lei parca.
    8 0
  • poate acum fac pe 90 zile lucratoare .... fiindca pentru stat at insemna un an calendaristic :d
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru