Promisiunile autorităţilor: investiţii în nouă autostrăzi în 2014

de Sebastian Toma
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul a prezentat o listă a proiectelor prioritare pentru investiţii în 2014. Printre acestea se numără şi nouă autostrăzi şi drumuri expres la standard de autostradă, toate secţiunile fiind deja planificate.

Esential 9 secţiuni de autostradă sau drumuri expres vor fi finanţate prioritar în 2014, spun guvernanţii.
Guvernul a prezentat lista de lucrări publice pe care vrea să le trateze cu prioritate în 2014, informează colegii de la Ziarul Financiar. Aceasta include numeroase proiecte de infrastructură, printre care amintim nouă segmente de autostradă şi drum expres. În total, lista are 21 de proiecte, care vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi fonduri de la bugetul de stat. Anumite proiecte vor fi finanţate integral de la bugetul de stat, fiecare dintre acestea având o valoare mai mare de 100 de milioane de lei.

Din nefericire, de la finanţarea acestor segmente până la realizarea efectivă există o fereastră de timp. În plus, finanţarea nu implică şi finalizarea proiectelor respective în decursul anului 2014. Segmentele de drum care vor fi finanţate prioritar în 2014 sunt Lugoj-Deva (două tronsoane), Sebeş-Turda, Orăştie-Sibiu, Arad-Timişoara, Cernavodă-Constanţa, Nădlac-Arad şi Timişoara-Lugoj. Centura Bucureşti Sud va fi lărgită la patru benzi şi va primi un pasaj suprateran la intersecţia DJ 602 Centura Bucureşti cu Domneşti, DN56 Craiova-Calafat va fi reabilitat, iar varianta de ocolire a oraşelor Deva-Orăştie şi varianta de ocolire a oraşului Sibiu vor fi construite la standard de autostradă.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii Guvernului nu au specificat dacă finanţarea planificată pentru aceste segmente de drum va fi obţinută şi din acciza care va fi introdusă în preţul carburanţilor. În ceea ce priveşte proiectele care vor fi finanţate integral din bugetul de stat se numără autostrada Braşov-Cluj-Borş (tronson Suplacu de Barcău-Borş), autostrada Bucureşti-Braşov cu tot cu tronsonul Comarnic-Braşov şi autostrada de centură a municipiului Bucureşti.

Via ZF

Comentarii (15)

  • Nu or sa faca nimic deoarece apare Sova la TV distrus ca niste consilieri de la PDL sau mai nou se pare PNL se vor opune.Aceeasi placa de dupa 90. deja imi e scarba de astia
    16 2
  • La cate taxe se vor plati pentru drum nu ar trebui sa fie ceva surpriza. Eu totusi nu inteleg de ce nu se folosesc miliardele din fonduri europene ci te pun mai degraba taxe...
    18 1
  • Marian
    Nu am mai citit stirea pt ca deja mi-e scarba de astfel de informatii. Aceleasi povesti le auzim in fiecare an si la final rezultatul este ca mai avem 2 km de autostrada in plus.
    25 1
  • Scrooge
    si uite asa o barba mare avea.........:) astia chiar de ar fi sa faca tot nu-i mai crede nimeni.
    19 1
  • NU VOR CONSTRUI NIMIC! DIN PACATE!
    14 1
  • vor incerca, dar Basescu se va opune din nou
    5 7
  • Suplacu de Barcău-Borş nu are sens pana nu leaga macar de tronsonul Turda-Gilau! Macar sa faca Brasov-Nadlac!
    12 0
  • daca o sa le terminati vreodata ,dupa cum evolueaza nivelul de trai al automobilistului mediu roman ,estimez ca in cativa ani acesta va utiliza pe autostrazile patriei mai mult bicicleta,patinele cu role,si mai ales ,(ca o atractie turistica ) ,carutele cu cai
    16 0
  • Ponataaaaaaaaaa!....hai sictir!
    11 2
  • inexorabil
    Peste 90 % dintre onor politrucii noştri sunt vânduţi francmasoneriei, care caută cu orice preţ să aducă şi apoi să menţină în stare de paralizie/comă legităţile, specificităţile şi mecanismele politice, sociale şi economice din ţările...ortodoxe, pentru ca locuitorii acestora să ajungă a se aliena, înrăi, sălbătici, ţigăni, urî, îmbolnăvi, lenevi, bârfi, suspecta, a-şi fura căciula unii altora, a-şi băga strâmbe şi beţe în roate...În final, se obţine un peisaj naţional epic de dezolant, vecin cu debandada totală şi aparent iremediabilă...Principiul călăuzitor al Occidentului care ne-a inoculat toate aceste "binefaceri" este acelaşi de amar întotdeauna: divide et impera...Bomboana de pe coliva "naţiunii" române deja se întrevede la orizont: posibilitatea legală a străinilor de a cumpăra pământ românesc, cu tot cu osemintele strămoşilor noştri care s-au jertfit tocmai pentru a zădărnici orice fel de ocupaţie străină! Astfel, cine ne va garanta că, de pildă, nu vor apărea străzi...private, pentru care să fii nevoit să plăteşti în schimbul "privilegiului" de a circula pe ele? Şi ghici din banii cui vor fi construite? Parcele înstrăinate...Acesta va fi începutul sfârşitului.
    15 1
  • @ics
    Nu folosesc banii pusi la dispozitie de UE pentru ca mai pot lua spagi, comisioane etc. Nu sunt banii lor, trebuie sa dea explicatii cum si pe ce ii cheltuiesc.
    Ori cu banii publici fac ce vor, nu dau socoteala nimanui.

    Romania noastra e Romania lor..
    17 0
  • *pentru ca NU mai pot lua..
    6 0
  • Şi marmota învelea ciocolata în staniol...
    10 0
  • Si eu promit sa inventez la anul masina care merge cu partzuri. Ma crede cineva?
    12 0
  • Marius de la Frankfurt
    Propun :

    1 in fiecare judet sa se construiasca 1 puscarie noua !
    2 toti care cheltuiesc bani publici aiurea sa fie verificati de XXXX
    3 daca a trecut 1 an si nu s-a facut ceva pt popor din banii poporului sa ii inchidenm pt 2-3 ani!
    4 si sa vezi cum se umplesc puscariile si ne trebuiesc altele noi
    5 nu se vor mai construi alte puscarii pt ca le este frica si lucreaza corect
    6 le aratam tarilor EU ca RO nu mai este codasa si se poate !!!!

    O REVOLUTIE LE REZOLVA PE TOATE !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru