PSA amenință cu mutarea producției Opel Corsa din Spania: negocieri eșuate cu sindicatele

de Petre Barac
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA ia în calcul tăierea investițiilor la fabrica Opel din Zaragoza (Spania) după ce negocierile cu sindicatele privind salariile și programul de lucru al angajaților au eșuat.

După ce s-a plâns că fabricile sale din Marea Britanie sunt necompetitive, atenția Peugeot-Citroen se îndreaptă acum către uzina spaniolă responsabilă de producția lui Opel Corsa.

Grupul PSA, proprietarul Opel, susține că fabrica din Zaragoza este mai puțin competitivă decât celelalte două unități pe care le deține în Spania, cauzele fiind salariile mari ale angajaților și lipsa de flexibilitate a programului de lucru.

Negocierile eșuate cu sindicatele privind reducerea remunerațiilor și schimbarea orelor de muncă i-au făcut pe francezi să amenințe cu tăierea investițiilor în cadrul fabricii. Dacă nu va ajunge la un acord cu reprezentanții muncitorilor, grupul ia în calcul mutarea producției lui Opel Corsa în altă uzină.

“Vom face investiții doar dacă avem profit, însă fabrica Opel din Zaragoza este într-un dezavantaj la acest capitol în comparație cu celelalte fabrici PSA din Spania,” a declarat un purtător de cuvânt al grupului francez.

Fabrica din Zaragoza se află în funcțiune încă din anul 1982, având circa 5.300 de angajați și o capacitate de producție de 382.250 de vehicule la nivelul lui 2017.

Pe lângă Corsa, în cadrul fabricii mai sunt construite modelele Adam, Crossland X, Mokka și C3 Aircross de la Citroen.

Via Autonews

Comentarii (3)

  • Având în vedere declarațiile ministrului Laufer (care vorbea de venirea unui nou constructor auto în România) și frecventele plângeri ale PSA cu privire la prețurile mari de producție din fabricile Opel, nu m-aș mira să aflu că francezii vor muta producția de Astra la noi în țară.
    9 0
  • Ar fi minunat dpdv economic să se mute în România
    5 0
  • Putin probabil sa mute productia in Romania.
    Grupul PSA nu este pe profit; asemena si Opel, care avea oricum supracapacitate raportata la vanzari.
    Este mai probabil ca productia de la fabrica din Saragoza sa fie redistribuita intre celelalte fabrici ale grupului PSA.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru