PSA Peugeot-Citroen ne prezintă noul lor concept de design interior

de Sebastian Toma
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la PSA au prezentat noul lor concept de habitaclu, numit Chrysalide. Primele modele de serie care vor avea interioare inspirate din acesta vor debuta în 2016.

Chrysalide se numeşte noul concept de interior pe care îl vor urmării designerii de la PSA Peugeot-Citroen atunci când vor desena viitoarele lor modele. Spre deosebire de conceptele precedente legate de viitorul interioarelor de la Peugeot şi de la Citroen, Chrysalide este un cumul de idei menite să reducă oboseala şoferului prin tehnologie. Printre sistemele de la bord se numără o cameră video care analizează expresiile şoferului, pentru monitoriza nivelul de atenţie al acestuia, precum şi un sistem care încearcă să-i îmbunătăţească starea de spirit a acestuia cu ajutorul luminilor ambientale şi a sistemului multimedia. Primele modele ale concernului PSA care vor fi inspirate de conceptul Chrysalide vor intra în producţia de serie în anul 2016.

Peugeot vrea să crească preţurile la nivelul modelelor Volkswagen: "Maşinile noastre sunt la fel de bune"

Camera video de la bord analizează expresiile faciale ale şoferului şi este capabilă să perceapă diferenţa dintre un şofer adormit, unul stresat şi unui iritat.

În cazul în care sistemul detectează una dintre cele trei stări de spirit enunţate mai sus, acesta activează stimuli vizuali, auditivi, tactili şi chiar olfactivi pentru a calma sau energiza conducătorul auto. Partea inovatoare a sistemului este posibilitatea de personalizare în funcţie de preferinţele şoferului în materie de muzică, parfum şi tipul de masaj asigurat de scaunul său. Bineînţeles, aceste funcţii vor fi disponibile doar într-un automobil echipat atât cu sistem de climatizare cu funcţie de dispersie de parfum, cât şi cu scaune cu masaj. Lumina ambientală va asista sistemul la scopul final de a îmbunătăţi dispoziţia şoferului.

20 de lucruri pe care nu le stiai despre... Peugeot

Cu excepţia sectiunii de culoare roşie, care ar trebui să facă parte din zona cu iluminare ambientală, faţa de uşă a conceptului Chrysalide seamănă cu cele găsite în prezent în portofoliul PSA.

Urmareste Automarket
Începând cu anul 2016, anumite modele Peugeot, Citroen şi DS vor fi oferite în compania unui sistem audio cu procesare digitală tridimensională.
Acesta se numeşte "Spatial Sound" şi poate să direcţioneze anumite sunete doar înspre şofer, cum ar fi indicaţiile sistemului de navigaţie, pe lângă îmbunătăţirea experienţei audio de la bord. Respectivul sistem audio este şi el integrat în conceptul Chrysalide al francezilor.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru