PSA va lansa anul viitor versiuni electrice pentru toate utilitarele din grup: variante cu autonomie de 200 sau 300 de kilometri

de Paul Cosma
Vineri, 18.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot Expert, Citroen Jumpy, Opel Vivaro și Vauxhall Vivaro vor primi anul viitor versiuni electrice, potrivit unui anunț al grupului PSA. Utilitarele electrice vor fi disponibile în două variante de autonomie: 200 sau 300 de kilometri.

Începând din acest an, toate modelele lansate de PSA au cel puțin o versiune electrică sau una plug-in hybrid. Obiectivul PSA este ca absolut toate vehiculele sale să fie electrificate până în 2025.

În acest context, francezii au anunțat că utilitarele din grup vor primi anul viitor versiuni electrice, cu autonomii de 200 (baterie de 50 kWh) sau 300 de kilometri (baterie de 75 kWh). Este vorba despre Peugeot Expert, Citroen Jumpy, Opel Vivaro și Vauxhall Vivaro.

“În 2021, gama de vehicule comerciale ușoare (LCV) și autoturisme va fi electrificată în totalitate,” a declarat Xavier Peugeot, vicepreședinte PSA pentru divizia LCV.

Toate versiunile electrice ale utilitarelor PSA vor fi asamblate la uzina din Hordain în nordul Franței. Pe segmentul LCV în Europa, grupul PSA are o cotă de piață de 24.7% la nivelul primului semestru din 2019. 

Via PSA

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Vor avea un mare succes PSA cu noile LCV full BEV în Europa !!

    Bravo lor şi bravo Franţei, care datorită centralelor nucleare sunt mai deschişi către electrificare decât dieselul german încastrat în vechi şi trecut.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru