PSA va mări producția pentru SUV-urile Peugeot, Citroen, DS și Opel: sunt vizate toate fabricile grupului din Europa

de Petre Barac
Joi, 31.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile tuturor brandurilor sale: Peugeot, Citroen, DS și Opel. Cererea mare i-a determinat pe francezi să extindă capacitățile de producție la toate fabricile din Europa.

În primele 5 luni din acest an, mai mult de 250.000 de SUV-uri au fost înmatriculate în Europa de către Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall. Grupul PSA susține că, pe segmentul SUV-urilor, cota lor de piață a ajuns la 16.9% în Europa, luând în calcul toate brandurile de mai sus.

Pentru că nivelul cererii este unul foarte mare, francezii au luat decizia să mărească producția tuturor SUV-urilor sale în Europa.

Citroen C5 Aircross va începe producția în Rennes (Franța), alături de Peugeot 5008. Când producția de aici va ajunge la capacitate maximă, 5008 va fi adăugat lui 3008 și lui Opel Grandland X la fabrica din Sochaux, începând cu martie 2019.

Ulterior, când și la Sochaux se va ajunge la capacitate maximă, Grandland X va fi mutat la fabrica germană din Eisenach, în a doua parte a lui 2019. În total, grupul francez PSA operează 17 fabrici în 9 țări europene.

Via PSA

Comentarii (2)

  • Cum spuneam, toată lumea mărește producția, deci cum vom avea orașe cu trafic mai lejer, cum vom avea o planetă mai curată, cum se vor proteja resursele ? Cu car sharing ?
    10 0
  • se poate citi si asa: marim productia SUV in detrimentul celorlalte modele cea ce an mare parte se si antampla.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru