Raliul Dakar, etapa 3/13: Roma devine lider după ce trei piloţi de top au avut probleme

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nani Roma a preluat poziţia de lider în Raliul Dakar după ce Stephane Peterhansel, Carlos Sainz şi Nasser Al-Attiyah au pierdut timp preţios pe a treia probă specială.

Esential 28 de minute a pierdut Stephane Peterhansel in a treia proba speciala din Raliul Dakar comparativ cu liderul Nani Roma
9 minute este avansul lui Nani Roma in fruntea clasamentului general din Raliul Dakar

EVENIMENTE IMPORTANTE PÂNĂ ACUM:

▶ Avancronica Raliului Dakar;

▶ Etapa 1/13: chinezii de la Great Wall au fost primii lideri ai Raliului Dakar prin intermediul lui Carlos Sousa.

▶ Etapa 2/13: Stephane Peterhansel îşi intră în rol şi urcă pe prima poziţie a clasamentului general

Raliul Dakar a continuat să producă suprize şi în cea de-a treia probă specială, desfăşurată între localităţile argentiniene San Rafael şi San Juan.

Ploile puternice au determinat organizatorii să scurteze traseul cronometrat, însă chiar şi în aceste condiţii nu mai puţin de trei pretendenţi la victorie au avut parte de probleme.

Cel mai afectat a fost liderul Stephane Peterhansel, care a pierdut aproape 30 de minute pe traseu după ce a suferit şase pene de cauciuc din cauza vegetaţiei dure. Pilotul echipei X-Raid Mini a avut nevoie inclusiv de o roată de rezervă de la coechipierul său Orlando Terranova, care a oprit pe traseu special pentru a-l ajuta pe francez.

Carlos Sainz a pierdut de asemenea 15 minute, în timp ce Nasser Al-Attiyah "a scăpat" cu un deficit de 10 minute.

Am făcut o treabă grozavă astăzi. A trebuit cu adevărat să rămânem concentraţi din cauza pietrelor, râurilor şi porţiunilor de off-road.

Nani Roma
Pilot X-Raid Mini
De toate aceste probleme a profitat Nani Roma (X-Raid Mini), care a stabilit cel mai bun timp al zilei şi a urcat astfel pe prima poziţie a clasamentului general. X-Raid continuă însă să aibă patru piloţi în primii cinci, întrucât Roma este urmat de Terranova şi Al-Attiyah, în timp ce Sainz (Red Bull SMG) este pe patru în faţa lui Peterhansel.

Chinezii de la Great Wall continuă parcursul decent din competiţie şi ocupă locul şapte prin Christian Lavieille, după ce în prima zi au fost lideri prin portughezul Carlos Sousa.

Cele două Dustere introduse în competiţie de Renault Argentina continuă de asemenea participarea. Emiliano Spataro a obţinut locul 33 în proba de marţi şi a urcat pe 25 în clasamentul general, în timp ce coechipierul său Jose Garcia a terminat proba pe 56 şi a progresat până pe locul 75 la general.

A patra probă specială se va desfăşura între localităţile argentiniene San Juan şi Chilecito, iar piloţii vor parcurge inclusiv o ascensiune la peste 3500 de metri altitudine.

RALIUL DAKAR 2014 - REZUMAT ETAPA 3/13:

RALIUL DAKAR 2014 - CLASAMENT ETAPA 3/13:

 1. 
Nani Roma X-raid Mini 2h58m52s 2. Krzsyztof Holowczyc X-raid Mini +1m07s 3. Leeroy Poulter Imperial Toyota +3m19s 4. Orlando Terranova X-raid Mini +4m54s 5. Guerlain Chicherit EVR +6m52s 6. Robby Gordon Gordon Hummer +7m02s 7. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +10m09s 8. Erik Wevers Riwald Ford +10m39s 9. Federico Villagra X-raid Mini +10m54s 10. Erik van Loon XDakar Ford +11m01s

RALIUL DAKAR 2014: CLASAMENT GENERAL DUPĂ ETAPA 3/13: 

 1.  Nani Roma             X-raid Mini      9h20m13s
 2.  Orlando Terranova     X-raid Mini        +9m06s
 3.  Nasser Al-Attiyah     X-raid Mini       +10m00s
 4.  Carlos Sainz          SMG Buggy         +12m02s
 5.  Stephane Peterhansel  X-raid Mini       +24m08s
 6.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota   +26m23s
 7.  Christian Lavieille   Haval             +31m23s
 8.  Krzsyztof Holowczyc   X-raid Mini       +33m56s
 9.  Erik Wevers           Riwald Ford       +44m39s
10.  Leeroy Poulter        Imperial Toyota   +45m10s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru