Raliul Dakar, etapa 6/13: Roma rămâne lider, Sainz şi Al-Attiyah penalizaţi cu câte o oră. Un motociclist a decedat

de Daniel Popescu
Sambata, 11.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephane Peterhansel a câştigat a şasea probă specială din Raliul Dakar, însă Nani Roma rămâne lider, în timp ce Carlos Sainz şi Nasser Al-Attiyah au fost penalizaţi cu câte o oră. Un motociclist de 50 de ani a fost găsit mort pe traseu.

EVENIMENTE IMPORTANTE PÂNĂ ACUM:

▶ Avancronica Raliului Dakar;

▶ Etapa 1/13: chinezii de la Great Wall au fost primii lideri ai Raliului Dakar prin intermediul lui Carlos Sousa;

▶ Etapa 2/13: Stephane Peterhansel îşi intră în rol şi urcă pe prima poziţie a clasamentului general;

▶ Etapa 3/13: Nani Roma devine al treilea lider al raliului;

▶ Etapa 4/13: Sainz urca pe prima poziţie la volanul unui buggy Red Bull SMG;

▶ Etapa 5/13: Nani Roma revine pe primul loc.

Esential 63 de probe speciale ale Raliului Dakar a castigat in cariera Stephane Peterhansel, care a egalat astfel recordul stabilit anterior de Vladimir Chagin
33 de minute trebuie sa recupereze Stephane Peterhansel pentru a-l ajunge din urma pe liderul Nani Roma
19 este pozitia ocupata in clasamentul general de cel mai bun Duster inscris la Raliul Dakar
27 de concurenti au decedat pe parcursul istoriei in Raliul Dakar
Cea de-a şasea probă specială din cadrul Raliului Dakar a fost una plină de incidente pe traseul de aproape 700 de kilometri care a legat localităţile argentiniene Tucuman şi Salta.

Etapa a fost câştigată de Stephane Peterhansel (foto), care cu această ocazie a obţinut cea de-a 63-a victorie într-o probă specială a Raliului Dakar (33 la clasa moto, 30 la clasa auto) şi a egalat astfel recordul deţinut de Vladimir Chagin.

În urma acestui succes, Peterhansel ocupă locul trei în clasamentul general la 33 de minute în spatele lui Nani Roma, care rămâne lider deşi a terminat proba pe locul şase.

Francezul are însă de recuperat doar trei minute în faţa lui Orlando Terranova, astfel că podiumul este ocupat integral de piloţii X-Raid Mini.

Alţi doi pretendenţi la victorie şi-au văzut ruinate speranţele pe parcursul acestei probe. Carlos Sainz (Red Bull SMG) şi Nasser Al-Attiyah (X-Raid Mini) au fost penalizaţi cu câte o oră în clasamentul general după ce au ratat unul dintre punctele de control de pe traseul probei şi ocupă în prezent doar locurile cinci şi, respectiv, şase.

Între timp, cele două Dustere introduse în competiţie de Renault Argentina continuă să progreseze în pluton. Emiliano Spataro a ocupat locul 19 în a şasea probă şi a ajuns pe locul 19 la general, în timp ce coechipierul său Jose Garcia a încheiat proba pe 25 şi a urcat pe locul 36 în clasamentul general.

Organizatorii Raliului Dakar au anunţat decesul motociclistului Eric Palante, care a fost găsit mort vineri dimineaţă la kilometrul 143 al probei speciale care a avut loc joi. Cauzele tragediei nu sunt cunoscute în acest moment, mai ales că belgianul nu a transmis niciun fel de alertă şi avea apă în bagaj. În vârstă de 50 de ani, Palante concura pentru a 11-a oară la Raliul Dakar ca amator şi a devenit astfel al 27-lea participant care moare în această competiţie.

Eric Palante, motociclistul gasit mort pe a cincea proba speciala a Raliului Dakar

Sâmbătă este tradiţionala zi de pauză în cadrul Raliului Dakar, iar duminică concurenţii vor pleca într-o buclă cu punctul de plecare şi de sosire în Salta, în timp ce participanţii la clasa moto vor trece graniţa în Bolivia pentru a ajunge în localitatea Uyuni.

RALIUL DAKAR 2014 - REZUMAT ETAPA 6/13:

RALIUL DAKAR 2014 - CLASAMENT ETAPA 6/13:

 1. 
Stephane Peterhansel X-raid Mini 2h42m58s 2. Nasser Al-Attiyah X-raid Mini +2m43s 3. Orlando Terranova X-raid Mini +5m20s 4. Giniel de Villiers Imperial Toyota +6m06s 5. Carlos Sainz SMG Buggy +6m31s 6. Nani Roma X-raid Mini +6m36s 7. Vladimir Vasilyev X-raid Mini +12m02s 8. Krzysztof Holowczyc X-raid Mini +12m34s 9. Federico Villagra X-raid Mini +12m53s 10. Christian Lavieille Haval +13m01s

RALIUL DAKAR 2014: CLASAMENT GENERAL DUPĂ ETAPA 6/13:

 1.  Nani Roma             X-raid Mini      22h11m28s
 2.  Orlando Terranova     X-raid Mini        +30m30s
 3.  Stephane Peterhansel  X-raid Mini        +33m23s
 4.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota    +40m54s
 5.  Nasser Al-Attiyah     X-raid Mini      +1h22m35s
 6.  Carlos Sainz          SMG Buggy        +1h59m38s
 7.  Marek Dabrowski       Orlen Toyota     +1h59m39s
 8.  Pascal Thomasse       MD Buggy         +2h21m08s
 9.  Krzysztof Holowczyc   X-raid Mini      +2h28m57s
10.  Adam Malysz           Orlen Toyota     +2h43m13s

Comentarii (2)

  • Cristian
    Nice!
    1 1
  • Salut initiativa AM de a relata rally-raid-ul Dakar, dar am cateva adaugiri de facut, si anume:
    - de ce nu relatati si despre celelate clase participante moto, quad si camioane.
    - etapa urmatoare la clasa auto/camioane nu se va desfasura intre Salta si Uyuni ci va fi o bucla cu plecare si sosire la Salta. De la Salta la Uyuni vor concura motocicletele si quad-urile.
    - pentru informatii actualizate puteti cauta aplicatia oficiala ''Dakar Rally 2014'' in Play Store (Android, eu pe asta o am) si App Store.
    - stiti cine este pe locul 10 in clasamentul provizoriu la clasa auto, Adam Malysz, celebrul saritor cu schiurile, felcitari, la a doua participare pare sa faca o figura frumoasa. Sa vedem unde termina, anul trecut a terminat pe 37.

    Sper sa putem citi si despre celelate clase participante mai multe, nu doar informatii sporadice.

    Bafta.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru