Rămas bun, Marcello Gandini. Omul care a desenat Lamborghini Miura, Countach și Lancia Stratos a murit la 85 de ani

de Tiberiu Safta
Joi, 14.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marcello Gandini, legendarul designer italian care a desenat mașini precum Lamborghini Miura, Countach și Lancia Stratos, s-a stins din viață. Designer-ul italian avea 85 de ani.

Lumea auto este în doliu. Marcello Gandini, celebrul designer italian care a lucrat la Bertone și a desenat câteva dintre cele mai cunoscute și mai apreciate mașini din lume, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Informația a fost confirmată de către RaiNews, agenția de presă de stat a Italiei.

Născut la Torino în 1938, Gandini a devenit faimos în anii ’60, atunci când a desenat primul supercar modern din istorie: Lamborghini Miura. În deceniile care au urmat, Gandini a fost omul din spatele urmașilor lui Miura: Countach și Diablo.

De-a lungul carierei sale, Gandini a desenat câteva dintre cele mai frumoase și mai apreciate mașini din istorie. Lista cu mașinile care au ieșit din creionul regretatului designer italian include: Alfa Romeo Montreal, Lancia Stratos, Bugatti EB110, Ferrari 308 GT4 și Maserati Khamsin.

Pe lângă mașini exotice, Gandini a desenat și modele mai accesibile, precum: Citroen BX, Volkswagen Polo (prima generație), Fiat X1/9, BMW Seria 5 E12 și Renault 5 Turbo.

Alte mașini desenate de același Gandini mai sunt Lamborghini Espada, Cizeta-Moroder V16T și Tamo Racemo.

Cea din urmă mașină este un model de performanță produs în 2017 de către indienii de la Tata Motors.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Ce bijuterii auto!
    Din pacate acum sunt atat de multe norme si criterii de omologare ca astfel de modele nu vor mai aparea. Plus ca (din pacate) toata lumea vrea SUV-uri :(
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru