Reabilitarea unui prim sector de pe autostrada A2 București - Constanța s-a încheiat: porțiunea dintre kilometri 12 și 17 a fost redeschisă traficului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările la tronsonul dintre kilometri 12 și 17 ai autostrăzii A2 București - Constanța au fost finalizate, iar porțiunea de drum a fost redeschisă traficului. Lucrările vor continua însă pe alți 18 kilometri.

La jumătatea lunii februarie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că va începe un program de reabilitare a căii de rulare a autostrăzii A2 București - Constanța, care va avea o durată totală de doi ani.

Lucrările sunt programate pe ambele căi de rulare între km 12 și km 36, iar la aproape două lini distanță CNAIR a anunțat că a finalizat lucrările pe sectorul de drum cuprins între km 12 și km 17.

Potrivit oficialilor, lucrările au vizat frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate și așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.

La final, muncitorii au aplicat marcajele rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță. Prin urmare, circulația a fost redeschisă pe acest sector de drum, dar și la nodurile rutiere de la Centura București (km 12) și de la Cernica.

CNAIR menționează că, potrivit contractelor, lucrările la acest tronson ar fi trebuit finalizate în 30 aprilie.

Cel mai probabil, în perioada imediat următoare lucrările vor continua cu un nou tronson, mai ales că au mai rămas de executat lucrări pe încă 24 de kilometri ai autostrăzii.

Inițial, autoritățile au anunțat că lucrările vor fi întrerupte în perioada 1-3 mai, ca urmare a numărului mare de turiști care vor dori să ajungă pe litoral, însă acest lucru nu mai este valabil ca urmare a pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Via CNAIR

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Întreb şi eu ca nea Caisă din birt (scuze, am uitat că totul s-a “închis” ) : să înţelegem că covidul (iertaţi cacofonia!) a fost strivit de rulourile compresoarelor rutiere?
    0 2
  • Avand in vedere toate restrictiile de circulatie din ultima perioada, nu ar trebui ca ritmul lucrarilor sa fie unul mai mare? Nu ca ne-am grabi undeva, dar totusi speram ca pana la vara sa scapam de experimentul asta cu virusi si sa mergem la mare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru